ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανός ο νέος CEO της Ελληνικής

Κατέχει σημαντική πείρα στην ψηφιακή μεταμόρφωση ενός τραπεζικού ιδρύματος

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Κλείδωσε ο νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας, μετά από έξι και πλέον μήνες που ψάχνουν για να πληρώσουν τη θέση που άφησε κενή ο κ. Ιωάννης Μάτσης από τον Αύγουστο του 2020. Ο νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας, όπως πληροφορείται η «Κ», είναι γερμανικής καταγωγής, τραπεζίτης και είχε σημαντικές θέσεις σε συστημική τράπεζα της Ευρώπης. Η προσπάθεια του Οίκου που είχε αναλάβει να εξεύρει κατάλληλο CEO για την Ελληνική λαμβάνει αίσιο τέλος και ο κ. Φοίβος Στασόπουλος, ο εκτελών χρέη CEO από τον Σεπτέμβριο του 2020 για την τράπεζα έως και σήμερα, θα αντικατασταθεί αφού λάβει έγκριση ο «Γερμανός» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έχοντας όμως ήδη εμπειρία σε σημαντικές θέσεις σε συστημική τράπεζα της Ευρώπης, το να δοθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (όπως χρειάζεται για κάθε CEO τράπεζας) θα είναι εύκολη διαδικασία. Εντός επομένων ημερών θα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ των δύο μερών.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκύπτουν κατά πόσο το εν λόγω πρόσωπο γνωρίζει την κυπριακή κουλτούρα. Ο νέος, γερμανικής καταγωγής CEO της Ελληνικής Τράπεζας όπως πληροφορείται η «Κ», έχει σημαντική πείρα στην ψηφιακή μεταμόρφωση μιας τράπεζας (digitalization and transformation). Είναι ένα κομμάτι που οι τράπεζες πρέπει να επικεντρωθούν στα επόμενα χρόνια για να έχουν ένα βιώσιμο μοντέλο και να μπορέσουν να ανταγωνιστούν fintech εταιρείες και τράπεζες από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Είναι πλέον γεγονός πως, εταιρείες με τεχνολογικές καινοτομίες για την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών διεκδικούν μερίδιο από την τραπεζική πίτα. Βάζοντας λοιπόν τον νέο Γερμανό CEO σε αυτή τη θέση, δείχνει ξεκάθαρα τη ροπή της για να εξελιχθεί τεχνολογικά. Υπάρχει μία τεράστια αναμόρφωση στα χρηματοοικονομικά, στην οποία θα καλεστεί να ανταποκριθεί ο νέος CEO.

Ενάντια στα στοιχήματα ότι θα ήταν κύπριος και συγκεκριμένα ο πρώην CEO της Astrobank, Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, ο νέος CEO δεν θα είναι ελληνόφωνος. Το όνομα του κ. Λοϊζίδη φημολογήθηκε πως απορρίφθηκε από την πρώτη φάση εξεύρεσης του αντικαταστάτη του κ. Μάτση, ωστόσο ο κ. Λοϊζίδης, σε δήλωσή του στην «Κ» διέψευσε αυτή τη φήμη κατηγορηματικά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λοϊζίδη, στην εφημερίδα, «ουδέποτε είχα προσφορά εργασίας από την Ελληνική Τράπεζα και ούτε ποτέ έλαβα μέρος σε οποιαδήποτε φάση ανεύρεσης υποψηφίου για τη συγκεκριμένη θέση».

Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο εξεύρεσης του αντικαταστάτη του κ. Μάτση προχώρησε σε τρεις συνολικά φάσεις μέχρι να φτάσει σε αυτό το πρόσωπο. Κατά τη δεύτερη φάση της διαδικασίας δε, απορρίφθηκαν τρία πρόσωπα τα οποία είχαν προταθεί, για διαφόρους λόγους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση