ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Bρετανία νοσεί, ο Τζόνσον αναρρώνει

«Το NHS μού έσωσε τη ζωή, δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι δύσκολο να βρω λόγια να εκφράσω την υποχρέωσή μου», είπε ο Μπόρις Τζόνσον

Kathimerini.gr

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναρρώνει στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς, έπειτα από παραμονή μιας εβδομάδας στο νοσοκομείο, καθώς θεραπεύτηκε από τον νέο κορωνοϊό. Αφότου βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, ευχαρίστησε το εθνικό σύστημα υγείας (NHS), τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που του έσωσαν τη ζωή. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας, δεύτερος στη διαδοχή, εξήρε το συλλογικό πνεύμα του βρετανικού λαού. Ενώ η Βρετανία έγινε την Κυριακή η πέμπτη χώρα στον κόσμο με περισσότερους από 10.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, η βρετανική κυβέρνηση θα εξετάσει τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε, καθώς 10 μέλη του υπουργικού συμβουλίου ζητούν χαλάρωση, ώστε να μην πληγεί περισσότερο η οικονομία.

«Το NHS μού έσωσε τη ζωή, δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι δύσκολο να βρω λόγια να εκφράσω την υποχρέωσή μου», είπε ο Μπόρις Τζόνσον σε διάρκειας πέντε λεπτών βίντεο που δημοσίευσε την Κυριακή, αναφερόμενος στο «προσωπικό θάρρος» γιατρών, νοσοκόμων, καθαριστών και μαγείρων που εργάζονται για λογαριασμό του βρετανικού ΕΣΥ. Ευχαρίστησε επίσης δύο μετανάστες νοσοκόμους, έναν από την Πορτογαλία και μία από τη Νέα Ζηλανδία, που τον φρόντιζαν όσο ήταν στην εντατική. Η πολιτική που ακολουθεί ο Τζόνσον στο Brexit (και πριν από αυτόν η Τερέζα Μέι) έχει αναγκάσει πολλούς μετανάστες που εργάζονταν για λογαριασμό του NHS να εγκαταλείψουν τη χώρα τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ξενοφοβίας και αβεβαιότητας για το μέλλον τους στη Βρετανία.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, η κατάσταση στη Βρετανία εξακολουθεί να είναι ζοφερή. «Η Βρετανία είναι πιθανό να είναι μια από τις χώρες που θα επηρεαστούν χειρότερα στην Ευρώπη, αν όχι χειρότερα από κάθε άλλη», προειδοποίησε ο Τζέρεμι Φαράρ, μέλος της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση στο ζήτημα της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση