ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η δικαίωση των φετινών Emmy και η συγκινητική ομιλία

H viral νίκη της βραδιάς

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Όταν τα Golden Globes ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους, το γεγονός ότι η σειρά ''Emily in Paris'' αναγνωρίστηκε σε κατηγορίες και το ''I May Destroy You'' δεν ήταν πουθενά είχε γίνει talk of the town, και σίγουρα όχι για καλό.

Η σειρά ακολουθεί την Arabella που, αφότου γίνεται θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα κλαμπ, αλλάζει εντελώς τη ζωή της, αναθεωρώντας τα πάντα από τη δουλειά, τους φίλους και την οικογένειά της. H σειρά είναι μια δημιουργία της Michaela Coel, η οποία βρίσκεται και στο σενάριο, στη σκηνοθεσία και επίσης πρωταγωνιστεί. Πραγματεύεται ένα σοβαρό θέμα με μερικό χιούμορ χωρίς να αποφεύγει την έμφαση στη σοβαρότητα της κατάστασης, είναι εμπνευσμένη από πραγματική εμπειρία της Coel, και γι' αυτό αγαπήθηκε. Η απουσία της από τα Golden Globes ήταν τουλάχιστον σοκαριστική.

Γι' αυτό η νίκη της στα φετινά βραβεία Emmy σήκωσε κύματα συγκίνησης και ενθουσιασμού, και όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που κερδίζει στην εν λόγω κατηγορία. Η ίδια η Coel δεν έδωσε μια ατέλειωτη ομιλία, αλλά σίγουρα έδωσε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες της βραδιάς:

''Γράψε την ιστορία που σε τρομάζει, που σε κάθει να μην νιώθεις σιγουριά, που είναι άβολη. Σε προκαλώ. Το να σε βλέπουν στις μέρες μας μάλλον, κάπως, σημαίνει είσαι επιτυχημένος. Μην φοβηθείς να εξαφανιστείς για λίγο, για να δεις τι μπορεί να σου έρθει στη σιωπή'' είπε ανάμεσα σε άλλα, αφιερώνοντας το βραβείο σε όσους και όσες έγιναν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

H Coel πήρε το βραβείο για ''Καλύτερο σενάριο σε Limited σειρά ή ταινία'' και η σειρά ήταν υποψήφια σε 8 ακόμα κατηγορίες (κέρδισε και για τη μουσική).

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση