ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν να μετατραπεί σε «ευκαιρία για ειρήνη»

Ο Ιρανός Πρόεδρος υπογράμμισε πως το Ιράν "παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη των γεγονότων στο Αφγανιστάν"

ΚΥΠΕ

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί εκτίμησε σήμερα πως "η ήττα" των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν ανέκτησαν την εξουσία, πρέπει να γίνει "ευκαιρία για ειρήνη" στη χώρα αυτή, που γειτονεύει με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

"Η στρατιωτική ήττα και η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το Αφγανιστάν πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία για να εγκαθιδρυθεί η ασφάλεια και μια βιώσιμη ειρήνη στη χώρα αυτή", δήλωσε ο Πρόεδρος Ραϊσί, ο οποίος είπε πως η Τεχεράνη "διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με το Αφγανιστάν", σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

Ο Ιρανός Πρόεδρος, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Αυγούστου, έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια συνάντησης με τον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πιστεύει πως η εξουσία που προέρχεται από τη βούληση του καταπιεσμένου λαού του Αφγανιστάν είναι η πηγή της ασφάλειας και της σταθερότητας", πρόσθεσε ο Ραϊσί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στην οποία δεν αναφέρονται ρητά οι Ταλιμπάν.

Ο Ιρανός Πρόεδρος υπογράμμισε πως το Ιράν "παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη των γεγονότων στο Αφγανιστάν". Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον Ζαρίφ και τον ειδικό αντιπρόσωπο της Κίνας για το Αφγανιστάν Γουέ Σιαογιόνγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση