ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Ιωνάς: Στη βουλή τα νομοσχέδια για διαφθορά στην Αστυνομία

Ο πρόεδρος αποφασίζει για τον υπαρχηγό υπογραμμίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει για την παύση ή όχι του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σχολιάζοντας το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα για την Αστυνομία, το οποίο εμπλέκει τον υπαρχηγό με την διαρροή πληροφοριών όσον αφορά τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα. «Δεν μπορώ να σχολιάσω το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα» σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι θα  πρέπει να μελετηθεί το πόρισμα ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

«Δεν είναι αρμοδιότητα δική μας, το πόρισμα το μελέτησε ο Γενικός Εισαγγελέας, όχι μόνο το πόρισμα αλλά και τις ίδις τις καταθέσεις που συγκεντρώθηκαν από τους ποινικούς ανακριτές. Υπάρχουν διαπιστώσεις από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα»

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι όταν διαπιστώνονται πράξεις διαφθοράς θα πρέπει να μας προβληματίσει κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να διωχθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι τα ίδια προβλήματα είχαν σημειωθεί προηγουμένως στη δυνατότητα διερεύνησης αυτών των περιστατικών.

«Δυστυχώς φαίνεται ξεκάθαρα ακόμα και μετά την έρευνα ποινικών ανακριτών δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν τα απαιτούμενα στοιχεία γιατί δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα. Αν δεν προωθηθούν μέτρα θα είμαστε στο ίδιο σημείο όπου δεν θα συγκεντρώνεται το απαιτούμενο μαρτυρικό υλικό για ποινική δίωξη»

Σημείωσε δε ότι τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας για να κρίνει ότι θα πρέπει να ασκηθεί συγκεκριμένη πειθαρχική ή ποινική δίωξη δεν είναι θέμα προς συζήτηση απλά είναι θέμα το οποίο θα πρέπει να αποδειχθεί ενώπιον του δικαστηρίου. 

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι μέσα από το πόρισμα προκύπτουν διάφορα θέματα τα οποία συνιστούν προβλήματα στον τρόπο χειρισμού και την δυνατότητα διερεύνησης  των συγκεκριμένων πληροφοριών που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή ενώ προκύπτει επίσης και η απαίτηση για προστασία εγγράφων τα οποία γίνονται από πλευράς της αστυνομίας. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X