ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: 14 νέα κρούσματα - Νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

ΚΥΠΕ

Δεκατέσσερα νέα περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα το τελευταίο 24ώρο από 5.056 τεστ.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, προσθέτοντας επίσης ότι ένας ασθενής απεβίωσε από την COVID-19.

Σε σχέση με τις νέες μολύνσεις αναφέρει ότι δύο αφορούν επιβάτες που έφτασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς, ένα περιστατικό αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και 11 είναι μολύνσεις εντός της κοινότητας.

Τρεις προέρχονται από τη Λευκωσία και 9 από την Κερύνεια.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στα κατεχόμενα ανέρχεται στα 3.171 και 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Νέα μέτρα

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στα κατεχόμενα μετά την συνεδρίαση του «υπουργικού» για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα μέτρα ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ. Είπε ότι από τις 22 Φεβρουαρίου θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 05:00. Από τις 22 Φεβρουαρίου, το Σάββατο μόνο αγορές, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, πρατήρια καυσίμων, φαρμακεία μπορούν να παραμένουν ανοικτά και τις Κυριακές θα επιτρέπεται η λειτουργία μόνο για φαρμακεία και αρτοποιεία.

Κλειστές συνεχίζουν να παραμένουν πολλές επιχειρήσεις όπως αίθουσες συναυλιών, αίθουσες γάμου και γενεθλίων, αίθουσες για θρησκευτικές τελετές, καζίνο, χώροι εστίασης και κέντρα αναψυχής, παιδότοποι, πισίνες, καθώς και κουρεία, κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής και δερματοστιξίας.

Κάτοικοι της κατεχόμενης Λευκωσίας και Κερύνειας απαγορεύεται να μεταβαίνουν στη Λεύκα, τη Μόρφου, το Τρίκωμο και την Αμμόχωστο και αν είναι απαραίτητη η διακίνηση πρέπει να προσκομίζουν ειδικό πιστοποιητικό.

Άτομα που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές θα μπορούν να μεταβαίνουν στην εργασία τους με αρνητικό τεστ PCR τις τελευταίες 7 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση