ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνητρα σε εμβολιασμένους - Ο Καρούσος «κινεί» το θέμα

Θα ανοίξει η συζήτηση και στην Κύπρο

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται στην Ελλάδα ανακοινώσεις για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες.Το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο και στην Κύπρο. Όπως πληροφορούμαστε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος θα θέσει το θέμα των κινήτρων και αντικινήτρων ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι σκέψεις που γίνονται προκύπτουν με φόντο των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμών αυτής της περιόδου, που είχαν ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Γιάννη Καρούσο να μην συμπεριληφθεί η Κύπρος στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Μεταφορών, αποκάλυψε ότι γίνονται σκέψεις για κίνητρα και αντικίνητρα για εμβολιασμένους και θα συζητηθούν περαιτέρω στις διϋπουργικές επιτροπές.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Υπουργός Μεταφορών σε σχέση με τη συζήτηση κινήτρων και αντικινήτρων, ανέφερε ότι είναι «το ζήτημα θα το δει ο νέος Υπουργός Υγείας», προσθέτοντας ότι στα αεροδρόμια ο εμβολιασμένος δεν έχει περιορισμό και αυτό ισχύει και με το ψηφιακό πιστοποιητικό. «Και έχουμε πάρει πρωτοβουλία εμείς και θα τα συζητήσουμε στις αρμόδιες διυπουργικές επιτροπές», πρόσθεσε.

Το πλάνο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» Ελλάδος στο πλάνο της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα προνόμια σε εμβολιασμένους βρίσκεται η αύξηση της πληρότητας των τετραγωνικών για τις επιχειρήσεις που θα βάζουν εντός του κλειστού χώρου που διαθέτουν μόνο τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, ενώ εξετάζεται στους εργαζομένους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο να είναι υποχρεωτική η διενέργεια μία ή δύο φορές την εβδομάδα rapid test. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση