ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρέπες με μπανάνα και σος καραμέλας

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Περιποιηθείτε τους φίλους και την οικογένειά σας με ένα υπέροχο σνακ το οποίο μπορείτε να προσφέρετε ακόμα και σαν πρόγευμα. Σπιτικές κρέπες με μπανάνα και μια νοστιμότατη αλλά και πανεύκολη σος καραμέλας!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο|
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄

400 θερμίδες ανά μερίδα

Για 4 μερίδες

Υλικά

Για τις κρέπες
135 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
45 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
130 ml γάλα
15 γρ. βούτυρο

Για τη σος καραμέλας

120 γρ. καφέ ζάχαρη
100 γρ. φρέσκια κρέμα

Για το στήσιμο

2 μπανάνες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αυγό, το γάλα, το βούτυρο και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
2. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τηγάνι για κρέπες και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγη (περίπου το 1/4 της ποσότητας) ποσότητα χυλού έτσι που να έχουμε μια κρέπα χοντρή. Γυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε τις κρέπες μας. Με αυτή την ποσότητα φτιάχνουμε 4 κρέπες.
3. Φτιάχνουμε τη σος ρίχνοντας τη ζάχαρη και την κρέμα σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Την αφήνουμε να κοχλάσει,
χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για ένα λεπτό μέχρι η σος να πήξει και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
4. Στήνουμε τοποθετώντας σε κάθε πιάτο σερβιρίσματος μια κρέπα. Τοποθετούμε φέτες μπανάνας σε καθεμία και περιχύνουμε με τη σος καραμέλας. Σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X