ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λοιμωξιολόγος στην «Κ»: Τρόμος στη σκέψη ότι ίσως θα επέλεγα ποιος θα ζήσει

Η κατάθεση ψυχής του ειδικού λοιμωξιολόγου του Γ.Ν. Αμμοχώστου Γιώργου Σιακαλλή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς για τα όσα βίωσε ο ίδιος, αλλά και το υπόλοιπο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας ο Γιώργος Σιακαλλής ειδικός λοιμωξιολόγος του Γ.Ν. Αμμοχώστου γυρίζει τον χρόνο πίσω. Σε συνέντευξή του στην «Κ» μοιράζεται φόβους και συναισθήματα ενός επαγγελματία υγείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό. Με ανακούφιση τώρα αναφέρει πως δεν χρειάσθηκε να επαναληφθούν εικόνες όπου αποφάσεις ζωής λαμβανόντουσαν σε κάποιο διάδρομο νοσοκομείων.

–Ζήσατε από την πρώτη στιγμή την πανδημία του κορωνοϊού, από θέση μάχης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (ΓΝΑ). Πώς βίωσε ένας επαγγελματίας υγείας την παροχή φροντίδας, σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί;

–Βλέποντας πίσω, το τελευταίο τρίμηνο που είμαστε στο νοσοκομείο αναφοράς, μπορώ να πω αρχικά πως τα αισθήματα ήταν αισθήματα αγωνίας, πιο πολύ, για το τι θα αντιμετωπίσουμε και κατά πόσο θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή εξέλιξη, όσον αφορά την Κύπρο στο σύνολό της, τόσο για το σύστημα υγείας όσο και για την υγεία των συμπολιτών μας. Κοιτάζοντας πίσω θα έλεγα ότι η αγωνία έχει αντικατασταθεί με ένα αίσθημα ανακούφισης για την καλή επιδημιολογική πορεία, που έχει επιδείξει η χώρα και για τα χαμηλά ποσοστά θανάτων. Ένα αίσθημα ευχαρίστησης για την αλληλεγγύη και το φιλότιμο που επέδειξαν τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι συμπολίτες που συμμορφώθηκαν, στα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τέλος, αν μπορώ να πω, επιφυλακή για το τι μέλει γενέσθαι, κατά πόσο θα διατηρήσουμε τη θετική εικόνα ή κατά πόσο στο μέλλον θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα που θα μας βρει, σαφέστατα, πιο έτοιμους και πιο κατάλληλα προετοιμασμένους.

Διαβάστε την συνέντευξη στον Απόστολο Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση