ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

Με γύψο και στα δύο πόδια κατέληξε ο 14χρονος μαθητής

Κανένα λάθος διάγνωσης υποστηρίζουν στην «Κ» κρατικοί γιατροί, οι οποίοι στέκουν στο γεγονός διαφορετικής σχολής σκέψης

Newsroom K

Ο μαθητής ο οποίος τραυματίστηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας διαγνώστηκε από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ότι έχει πρόβλημα και στα δύο του πόδια με αποτέλεσμα να του τοποθετηθεί γύψος και στα δύο πόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία από την Ομοσπονδία Λευκωσίας ο μαθητής ο οποίος τραυματίστηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας μετά την απόλυση του από το Γενικό Νοσοκομείο έχει μεταβεί σε ιδιώτη γιατρό λόγω αφόρητων πόνων στα πόδια. Ο γιατρός τον παρέπεμψε σε εξειδικευμένο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όπου διαγνώστηκε ότι έχει πρόβλημα και στα δύο του πόδια.

«Θέτουμε το κάτωθι ερώτημα προς το Υπουργείο Υγείας: Ποιος ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του μαθητή και γιατί ο μαθητής έπρεπε να πάει σε ιδιωτικό κέντρο για να τύχει σωστής διάγνωσης; Ιδιαίτερα αφού προηγήθηκε νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο. Αναμένουμε επίσης την απολογία του Υπουργού Υγείας ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε σε «ανυπόστατους ισχυρισμούς των Οργανωμένων Γονιών» όταν πρώτοι ανέδειξαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους λανθασμένους χειρισμούς των λειτουργών υγείας», σημειώνεται σε ανακοίνωση των οργανωμένων γονιών Μέσης εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι γονείς ζητούν από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση των γεγονότων και καλούν όλους να αφήσουν την έρευνα να εξελιχθεί χωρίς παρεμβάσεις και πιέσεις. «Ευχόμαστε στον μαθητή ταχεία ανάρρωση και κουράγιο στην οικογένεια του και τους διαβεβαιώνουμε ότι οι Οργανωμένοι Γονείς θα είναι δίπλα τους σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για μία εις βάθος συζήτηση θεμάτων που άπτονται της των σχολείων και των μαθητών και αποδεχόμαστε την πρόσκληση», προστίθεται.


Πως απαντούν Κρατικοί γιατροί

Σε επικοινωνία της «Κ» με κρατικούς ιατρούς μας τονίστηκε ότι στο 14χρονο μαθητή έγινα όλες οι νενομισμένες εξετάσεις για να διαφανεί η κλινική του κατάσταση. Μάλιστα όπως σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπεριείχε κινδύνους αποφασίστηκε όπως ο μαθητής παραμείνει για περαιτέρω νοσηλεία για ένα 24ωρο.

Παράλληλα όπως επισημαίνουν το γεγονός ότι στα πόδια του παιδιού, τοποθετήθηκε γύψο από ιδιώτη γιατρό έχει να κάνει με το ότι υπάρχουν διαφορετικές σχολές σκέψεις στην ιατρική για το πως χειρίζονται γιατροί τις περιπτώσεις ραγίσματος στα πόδια.

Τονίζουν δε ότι ο ιδιώτης γιατρός προτίμησε να τοποθετήσει τα πόδια του παιδιού σε γύψο για να περιορίσει περαιτέρω τις κινήσεις του για να μπορέσει το πρόβλημα του παιδιού στα πόδια να διορθωθεί χωρίς να θεωρείται λάθος στην ιατρική εάν κάποιος γιατρός αποφασίσει να μην τοποθετήσει το πόδι σε γύψο, και να συμβουλέψει είτε την χρήση ειδικού νάρθηκα είτε ακόμα και συμβουλές προς το άτομο για προσεκτικές κινήσεις μέχρι να επανέλθουν τα οστά του σε φυσιολογική θέση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X