ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Μελετούν έδαφος συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ

Κοινό μέτωπο εναντίον συζήτησης λύσης δύο κρατών και συνομοσπονδίας δημιουργείται από τα δύο κόμματα

Newsroom K

Το έδαφος συνεργασίας μελετούν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τόσο σε ο,τι αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση σε κοινωνικά ζητήματα αλλά και στην αποτροπή της όποιας συζήτησης για λύση δύο κρατών και συνομοσπονδίας. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της συνάντησης Άντρου Κυπριανού και Νικόλα Παπαδόπουλο μετά και την πρωτοβουλία του δεύτερου να ανοίξει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων πλην του ΕΛΑΜ.

Σε ο,τι αφορά το κυπριακό, ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε προδοσία και καταστροφική την όποια συζήτηση που τίθεται επί τάπητος περί λύσης δύο κρατών ή συνομοσπονδίας. Όπως είπε δεν συνειδητοποιούμε τι σημαίνει η λύση δύο κρατών εξηγώντας πως πρόκειται για σύνορα με την Τουρκία, διχοτόμηση της ΑΟΖ και παραχώρηση στην Τουρκία να φέρνει όσους έποικους και όσο στρατό θέλει στην περιοχή. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα την όποια λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας.

Όπως ανέφεραν και οι δύο στόχος των δύο κομμάτων είναι να επικεντρωθούν στα ζητήματα που έχουν κοινή προσέγγιση και συγκεκριμένα στην επιστροφή στο πλαίσιο λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε ο ΔΗΚΟϊκός Πρόεδρο σχετικά με τις διαφωνίες των δύο κομμάτων, είναι ένα πράγμα να διαφωνείς με επιμέρους πτυχές και πρόνοιες μιας λύσης στο πλαίσιο ΔΔΟ και άλλο να ανοίγει συζήτηση για λύση δύο κρατών και συνομοσπονδίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως Άντρος Κυπριανού και Νικόλας Παπαδόπουλος άφησαν ανοικτό και το ενδεχόμενο συνεργασίας στα της εσωτερικής διακυβέρνησης και συγκεκριμένα σε κοινωνικά ζητήματα. Όπως είπαν σε δηλώσεις τους, η συνεργασία των δύο κομμάτων στο παρελθόν ωφέλησε πολύ και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να βρουν τρόπο για να συνεργαστούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X