ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ιός ανέβασε κυβέρνηση-ΔΗΣΥ

Στα ύψη η δημοτικότητα του Νίκου Αναστασιάδη λόγω υγειονομικών και οικονομικών μέτρων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ρεκόρ θητείας κατέγραψε η δημοτικότητα του προέδρου της Δημοκρατίας λόγω διαχείρισης της κρίσης. Οι πολίτες, παρόλες τις αντιξοότητες που επέφερε η πανδημία, επιδοκιμάζουν τους χειρισμούς και ενέργειες του προέδρου και της κυβέρνησης τόσο στο υγειονομικό σκέλος όσο και στο οικονομικό. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέδειξε ότι υπερβαίνει με επιτυχία τις κρίσεις και είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό, κερδίζοντας την αποδοχή από σχεδόν όλους τους κομματικούς χώρους.

Ταυτόχρονα, οι εύστοχες και αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης αντανακλούν θετικά στην εκλογική επιρροή του ΔΗΣΥ, που αυξάνει περισσότερο την απόσταση από το ΑΚΕΛ. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συζήτηση των νομοσχεδίων για την οικονομική στήριξη δεν ήταν εναρμονισμένες με τις ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών. Παραπαίει η Βουλή στην αντίληψη των πολιτών και οι βουλευτές αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και προσδοκιών των πολιτών. Η επόμενη μέρα, όμως, δεν είναι τόσο εύκολη. Οι μισοί πολίτες απώλεσαν μέρος ή όλο το εισόδημά τους. Η οικονομική κρίση καραδοκεί και η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις.

Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση έφερε αναγέννηση του ΔΗΣΥ, μετά το παραστράτημα των πρόσφατων ευρωεκλογών. Η εκλογική επιρροή του ΔΗΣΥ βελτιώθηκε αισθητά και διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας, από το ΑΚΕΛ που ναι μεν βελτιώνεται, όχι όμως αποφασιστικά. Το ΔΗΚΟ με βάση τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ότι θα κινηθεί περίπου στα όρια των εκλογικού αποτελέσματος του 2016, χωρίς να αποκλείονται μεταβολές στο ούτως ή άλλως ασταθές πολιτικό περιβάλλον. Για την τέταρτη θέση, παρατηρείται συνωστισμός κομμάτων, με ισοδύναμα ποσοστά, που καθιστούν απίθανη την όποια πρόβλεψη. Η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ και οι Οικολόγοι, αγωνίζονται σκληρά για την είσοδό τους στη νέα Βουλή, κερδίζοντας σήμερα ποσοστά που μόλις διασφαλίζουν τα όρια του εκλογικού μέτρου. Η Συμμαχία και η Αλληλεγγύη φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στις πιέσεις που δέχονται και μάλλον θα κατηφορίσουν από τον Όλυμπο, ενώ διαφαίνονται προοπτικές εκπροσώπησης στη νέα Βουλή για τη ΔΗΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση της «Κ» στην έντυπη έκδοση.

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Δημοσκοπήσεις: Τελευταία Ενημέρωση