ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περίπου 100 εμβολιασμοί την ημέρα στο παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας

Στο Τμήμα Εμβολιασμών λειτουργούν δύο σημεία

ΚΥΠΕ

Περίπου 100 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του Covid-19, γίνονται σε άτομα άνω των 80 ετών στο Τμήμα Εμβολιασμών του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Σε δηλώσεις της η Κυριακή Μιχαήλ, Λειτουργός του Κλάδου Επισκεπτών/Επισκεπτριών Υγείας είπε ότι «το Τμήμα Εμβολιασμών στο παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εξυπηρετεί τον πληθυσμό της πόλης και επαρχίας τόσο για εμβολιασμούς ενηλίκων όσο και για εμβολιασμούς βρεφών. Το Τμήμα τώρα εξυπηρετεί μόνο τους ανασφάλιστους και τους ενήλικες ταξιδιώτες, αφού με την λειτουργία του ΓεΣΥ οι εμβολιασμοί ενηλίκων και βρεφών γίνονται από τους προσωπικούς γιατρούς».

Πρόσθεσε ότι «στο Τμήμα λειτουργούν δύο σημεία εμβολιασμού και περίπου 100 άτομα την ημέρα εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Εξυπηρετούμε από την περασμένη Δευτέρα, τα άτομα που κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό μέσω της Πλατφόρμας και στο παρόν στάδιο επισκέπτονται το Τμήμα άτομα άνω των 80 ετών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Μιχαήλ είπε πως «ουσιαστικά οι πολίτες φτάνουν στο Τμήμα με την ταυτότητα τους και αφού επιβεβαιωθεί πως έχουν όντως εγγραφεί στην Πλατφόρμα, γίνεται ο εμβολιασμός τους. Ακολούθως οι πολίτες παραμένουν στο χώρο περίπου για 15 λεπτά, ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχει οτιδήποτε από το εμβόλιο, εκτός εάν κάποιος έχει ιστορικό αλλεργίας, οπότε παραμένει περισσότερο χρόνο και παρακολουθείται από γιατρό».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «από τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οποιοσδήποτε πολίτης που να παρουσίασε σύμπτωμα ή κάποιο άλλο πρόβλημα».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σε κλειστές δομές και γηροκομεία η κα. Μιχαήλ είπε πως «οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί πριν αρχίσουν να γίνονται εμβόλια στα άτομα άνω των 80 ετών. Ωστόσο δεν υπήρξε από κανένα ένοικο στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, οποιοδήποτε σύμπτωμα από τον εμβολιασμό τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση