ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς ολικό lockdown τα κατεχόμενα

«Αν χρειαστεί θα επιβάλλουμε απαγόρευση κυκλοφορίας για 21 ημέρες» λέει ο «Υπουργός Υγείας»

Εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της πανδημίας του Covid-19 τα κατεχόμενα βρίσκονται ένα βήμα πριν το ολικό κλείσιμο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Την πληροφορία έδωσε στην δημοσιότητα την Τρίτη ο «Υπουργός Υγείας», Αλί Πιλλί.

Ο κ. Πιλλί επίσης, δήλωσε ότι εξαιτίας της επιδείνωσης της όλης κατάστασης από τώρα και στο εξής δεν τίθεται ζήτημα εισόδου στην «ΤΔΒΚ» δίχως υποχρεωτική καραντίνα.

«Σε περίπτωση που δεν λάβετε ριζοσπαστικά μέτρα αύριο θα είναι αργά», δήλωσε ο κ. Πιλλί, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Βρετανίας και στο αρνητικό αποτέλεσμα της καθυστέρησης λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε μια τροχιά που δεν θα ελέγχουμε την κρίση του κορωνοϊού», πρόσθεσε ο κ. Πιλλί.
Σύμφωνα με τον τ/κ ιατρό, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, μετά τις 25 Δεκεμβρίου, τα κατεχόμενα θα οδηγηθούν σε ολικό κλείσιμο. Ο κ. Πιλλί τόνισε τα εξής: «Θα λάβεις για 10 ή 20 ημέρες αυτά τα ριζοσπαστικά μέτρα για να ανασάνεις στην συνέχεια. Αν χρειαστεί θα επιβάλλουμε απαγόρευση κυκλοφορίας για 21 ημέρες. Η κυβέρνηση πραγματοποιεί διαβουλεύσεις. Μπορεί να ληφθεί αυτή η απόφαση. Υπάρχουν σκέψεις που αφορούν τα εγχώρια κρούσματα». 

Η παραπάνω δήλωση έρχεται την στιγμή που αυξάνονται τα εγχώρια κρούσματα στα κατεχόμενα. Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες τα τ/κ μέσα αναφέρονται σε κρούσμα στην Λύση, το οποίο τ/κ ειδικοί το σχετίζουν με την συνεχιζόμενη πανδημία στις ελεύθερες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση