ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρολό με μπέικον

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

 

Για 5 μερίδες

Υλικά

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

750 γρ. χοιρινό κιμά

1 αβγό

2 κουταλιές Worcestershire Sauce

1 κουταλάκι θυμάρι

6 φέτες μπέικον

70 ml ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο

1 κουταλιά πάστα ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, το αβγό, το Worcestershire Sauce, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

4. Σ’ ένα μεγάλο πυρέξ πλάθουμε το μείγμα σε ρολό. Τοποθετούμε το μπέικον σε σειρά πάνω στο ρολό, καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

5. Εντωμεταξύ σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τον ζωμό, τη μαρμελάδα και την πάστα ντομάτας. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ με το ρολό και ψήνουμε μαζί σε ακάλυπτο πυρέξ αυτή τη φορά για ακόμα 30 λεπτά.

6. Σερβίρουμε το φαγητό σε φέτες μαζί με ρύζι, πατάτες ή πουρέ.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X