ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαλάτα με σολομό, αβοκάντο και μάνγκο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄ (12΄ για να ψήσουμε τον σολομό)

ΥΛΙΚΑ:
Για 2 μερίδες
Για τον σολομό
2 φιλέτα σολομού (120 γρ. το καθένα)
1 κουταλάκι καυτό πιπέρι (chili powder)
1 καλά γεμάτο κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη σαλάτα

150 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλατικών, κομμένα σε χοντρά κομμάτια (όπως lollo, μαρούλι iceberg και φύλλα σπανακιού)
80 γρ. κύβοι φρέσκου μάνγκο
100 γρ. αβοκάντο κομμένο σε φέτες
20 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
Για τη σος
40 γρ. ελαιόλαδο «ΜΟΝΙΝΙ»
70 γρ. μέλι Ανθέων «Το Τζιβέρτι»
30 γρ. ξίδι λευκό
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πρώτα ετοιμάζουμε τον σολομό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 °C και στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδόχαρτο. Ρίχνουμε το πιπέρι, την καστανή ζάχαρη και αλάτι σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε. Πιέζουμε τις 3 πλευρές του σολομού, εκτός από το δέρμα, στο μείγμα. Τοποθετούμε στο ταψί με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Ψήνουμε για 12 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μικρό σύρμα όλα τα υλικά για τη σος.
3. Σε δύο πιάτα τοποθετούμε ως βάση τα ανάμικτα σαλατικά. Μοιράζουμε πάνω από κάθε σαλάτα τις φέτες αβοκάντο, το μάνγκο και την καρυδόψιχα.
4. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού πάνω από κάθε σαλάτα. Περιχύνουμε τα σαλατικά με τη σος και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X