ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυριακίδου: Η πανδημία καθοδηγείται από τους ανεμβολίαστους

Η Επίτροπος καλεί όλους σε συντονισμό για την πανδημία

ΚΥΠΕ

Σε συντονισμό και συνεργασία κάλεσε τους Ευρωβουλευτές η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου για αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η πανδημία καθοδηγείται από τους ανεμβολίαστους και ότι έχει αποδειχθεί ότι τα εμβόλια δουλεύουν.

«Είμαστε μάρτυρες ενός ανησυχητικά αυξανόμενου αριθμού περιστατικών COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε η κ. Κυριακίδου μιλώντας ενώπιον των Ευρωβουλευτών.
 
«Η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω ακόμα ενός κύματος και αυτό μας ανησυχεί όλους πολύ», είπε.

Έστειλε «ένα πολύ καθαρό μήνυμα για το ρόλο των εμβολίων», σημειώνοντας ότι «τα στοιχεία είναι σαφή: ο εμβολιασμός δουλεύει και εξακολουθεί να είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να παραμείνουν οι πολίτες ασφαλείς».

«Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι τα εμβόλια μας είναι αποτελεσματικά εναντίον της σοβαρής νόσησης, περιλαμβανομένης και της νοσηλείας και της απώλειας ζωής», συμπλήρωσε.

Ακόμα σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα, είπε, εξακολουθούν να προλαμβάνονται θάνατοι χάριν στα αποτελεσματικά εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση από την ΕΕ.

Αυτό, τόνισε, υποστηρίζεται από όλα τα επιστημονικά μας στοιχεία.

Αλλά τώρα, συνέχισε η κ. Κυριακίδου, είμαστε αντιμέτωποι από μια πανδημία η οποία καθοδηγείται κυρίως από τους ανεμβολίαστους.

Επιπρόσθετα, ανέφερε, οι αυξανόμενοι αριθμοί περιστατικών δυστυχώς τροφοδοτούν τη διστακτικότητα για εμβολιασμό.
Κάλεσε τους Ευρωβουλευτές να  έχουν μια σταθερή θέση έναντι αυτής της κατάστασης, σημειώνοντας ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Η .κ Κυριακίδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κομισιόν σε συνεργασία με το ΕCDC να υποστηρίξει τις χώρες που έχουν επηρεαστεί πιο πολύ, οι οποίες έχουν και τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ισχυρός συντονισμός είναι κλειδί και ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές ότι η Κομισιόν προετοιμάζει μια επικαιροποίηση των Συστάσεων του Συμβουλίου για την ελεύθερη διακίνηση στην ΕΕ. Η πρόταση, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί αυτή την εβδομάδα θα προωθήσει και θα αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID για ταξιδιώτες. Θα επικαιροποιηθεί επίσης η σύσταση για ταξίδια προς την ΕΕ από άλλες χώρες του κόσμου.
Ολοκληρώνοντας η Επίτροπος Κυριακίδου κάλεσε σε στενή συνεργασία και συντονισμό.
 
Αναφέρθηκε ειδικότερα στις προτάσεις της Κομισιόν για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και ζήτησε την υποστήριξη της Ευρωβουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση