ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σημαντική βελτίωση στην υγεία του Δ.Χριστόφια

Του αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη ενώ παράλληλα ξεκίνησε φυσιοθεραπεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει μέρα με τη μέρα η υγεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο προσωπικός του ιατρός Μιχάλης Μηνά, ανέφερε πως εδώ και τρεις ημέρες του έχει αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη, πλέον σιτίζεται κανονικά, έχει πλήρη συνεννόηση με το περιβάλλον, ενώ έχει αρχίσει και φυσιοθεραπεία.

Όπως σημείωσε ο επί 37 χρόνια προσωπικός του ιατρός, χρειάζεται ακόμη μια πολυ-επίπεδη υποστήριξη, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.  

«Έχει αποδείξει πως είναι ένας μεγάλος μαχητής, αφού και στο παρελθόν κατάφερε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μηνά.

Το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε τον Δημήτρη Χριστόφια, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, καθώς επίσης και Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη. Όπως δήλωσε η κ. Γιαννάκη, ο κ. Χριστόφιας «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατάσταση». 

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου από τους θεράποντες ιατρούς του, προκύπτει ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια παρουσιάζει βελτίωση, αλλά παραμένει η ανάγκη σε πολυ-επίπεδη υποστήριξη.

Ο κ. Ιωάννου έχει συνεχή επικοινωνία με την ιατρικό ομάδα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση