ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:12
 

Συνάντηση Ακιντζί με Μαρωνίτες της Αγίας Μαρίνας

Στην συνάντηση ο κ. Ακιντζί εξήγησε στους Μαρωνίτες της Αγίας Μαρίνας τις εργασίες που γίνονται

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύσκεψη με την «κυβέρνηση» για το συντονισμό της επιστροφής των Μαρωνιτών στα χωριά τους θα πραγματοποιήσει ο Μουσταφά Ακιντζί αμέσως μετά την έγκριση του «κρατικού προϋπολογισμού» για το 2018 από την «βουλή».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «προεδρικού», ο Τ/κ ηγέτης συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία Μαρωνιτών της Αγίας Μαρίνας αποτελούμενης από τους Μαρία Εμμανουήλ, Γιαννάκη Ρ. Εμμανουήλ, Γιάννη Α. Εμμανουήλ, Αντώνη Εμμανουήλ, Μιχάλη Χατζηρούσσο και τον πατέρα Ιωσήφ Σκέντερ.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι στην συνάντηση ο κ. Ακιντζί εξήγησε στους Μαρωνίτες της Αγίας Μαρίνας τις εργασίες που γίνονται στη βάση της πολιτικής απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για την επιστροφή των Μαρωνιτών. Τους είπε επίσης ότι οι εργασίες αυτές που διακόπηκαν λόγω των πρόωρων «εκλογών» θα συνεχιστούν και αναμένεται να επιταχυνθούν αμέσως μετά την έγκριση του «κρατικού προϋπολογισμού».

Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι η απόφαση είχε ληφθεί στις 27 Ιουλίου πέρυσι μετά από σύσκεψη στο «προεδρικό» υπό τον Μουσταφά Ακιντζί και οι εργασίες συνεχίζονται με την συμμετοχή εκπροσώπων από το «πρωθυπουργικό γραφείο», τα «υπουργεία εξωτερικών, δημοσιονομικών, εσωτερικών», αρμοδίους της τουρκικής «πρεσβείας» και του τουρκικού στρατού. Είχε δημιουργηθεί, σημειώνεται, ένα οδικός χάρτης και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Φωτίου: Το κατοχικό καθεστώς προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση στην μαρωνίτικη κοινότητα

Το κατοχικό καθεστώς επαναλαμβάνει τις ίδιες προκλητικές ενέργειες που στοχεύουν να προκαλέσουν σύγχυση στην μαρωνίτικη κοινότητα και αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που η τουρκική πλευρά εφαρμόζει μετά το Κραν Μοντάνα για να δημιουργηθούν νέα τετελεσμένα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τη συνάντηση που, όπως μεταδόθηκε από κατεχόμενα, είχε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με αντιπροσωπεία Μαρωνιτών της Αγίας Μαρίνας για το θέμα της επανεγκατάστασης των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως "το θέμα της επανεγκατάστασης είναι θέμα για το οποίο υπάρχουν κανονισμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και μπορεί οποιοσδήποτε θέλει, και μπορεί να μετεγκατασταθεί στα κατεχόμενα να το πράξει, με βάση αυτούς τους κανονισμούς".

Προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στην μαρωνίτικη κοινότητα, κάτι το οποίο έκαναν και μετά το Κραν Μοντάνα, είπε ο κ. Φωτίου, σημειώνοντας πως "εμείς είμαστε σε επαφή με τους νόμιμους κοινοτάρχες των μαρωνίτικων χωριών και τον εκπρόσωπο της μαρωνίτικης κοινότητας".

Ο κ. Φωτίου έκανε έκκληση σε όλους τους Μαρωνίτες "να παραμείνουν ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε πιθανές εξελίξεις προσεκτικά και σοβαρά".

Όπως μεταδόθηκε στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «προεδρικού», στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία Μαρωνιτών της Αγίας Μαρίνας ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στις εργασίες που γίνονται "στη βάση της πολιτικής απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για την επιστροφή των Μαρωνιτών".

Τους είπε επίσης ότι οι εργασίες αυτές, που διακόπηκαν λόγω των πρόωρων «εκλογών», θα συνεχιστούν, και αναμένεται να επιταχυνθούν αμέσως μετά την έγκριση του «κρατικού προϋπολογισμού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X