ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:59
 

Τα κορυφαία ζητούμενα της κάλπης σήμερα

Η Κύπρος κουβαλάει για 44 χρόνια τώρα το άγος της κατοχής και του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος

Newsroom K

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ώρα της κάλπης, σε χώρες σύγχρονες, είναι η κορυφαία ώρα της δημοκρατίας καθότι ο ψηφοφόρος, καθίσταται εντολοδόχος και διά της αποφάσεώς του ορίζει ποιος θα αναλάβει το τιμόνι του κράτους για την επόμενη – πενταετή στην προκειμένη περίπτωση, θητεία.

Στην κάθε χώρα το διακύβευμα διαφέρει συνήθως, αν και στην παρούσα χρονική συγκυρία στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου, αυτό εστιάζεται στην οικονομική παλινόρθωση, ανάκαμψη και σταδιακή υπερπήδηση των εμποδίων που τις ταλαιπώρησαν, με απώτερο στόχο την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των λαών τους. Προσπάθεια σύνθετη και διόλου εύκολη.

Ουδείς αμφισβητεί ότι η Κύπρος υπήρξε επιμελής στις μνημονικές της υποχρεώσεις και κατόρθωσε να παρουσιάζει επαινετή δημοσιονομική πειθαρχία και πρόοδο. Ουδείς παράλληλα παραβλέπει ότι η χώρα μας έχει ακόμα δρόμο να διανύσει αντιμετωπίζοντας προβλήματα δισεπίλυτα, όπως είναι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, που συνιστούν μέγα ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά και την περαιτέρω ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κύπρος κουβαλά για 44 χρόνια τώρα το άγος της κατοχής και του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος. Ενός προβλήματος που της αποστερεί εκτός από τον πλούτο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και τον πλούτο ενός τμήματος της γης και πλουτοπαραγωγικών πηγών της και είναι στην ουσία το έτερο μέγα εμπόδιο στην ισότιμη ανάπτυξή της.

Γι’ αυτό εκτιμούμε ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, εκείνο που θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού είναι, η συνεχής βελτίωση των δεικτών ανάπτυξης, η συνετή διαχείριση της οικονομίας και η συστράτευση των κοινωνικών εταίρων προς άρση όλων των εμποδίων που εγείρονται ώστε στην τελική να επέλθει η ομαλή αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη.
Στρατηγικά δε και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Κορυφαίο τέλος ζητούμενο είναι η ταυτόχρονη, κατά το δυνατό, επίλυση του Κυπριακού, που θα καταστήσει τη χώρα κόμβο ανάπτυξης και καταλύτη ειρήνης στην περιοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X