ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα κορυφαία ζητούμενα της κάλπης σήμερα

Η Κύπρος κουβαλάει για 44 χρόνια τώρα το άγος της κατοχής και του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος

Newsroom K

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ώρα της κάλπης, σε χώρες σύγχρονες, είναι η κορυφαία ώρα της δημοκρατίας καθότι ο ψηφοφόρος, καθίσταται εντολοδόχος και διά της αποφάσεώς του ορίζει ποιος θα αναλάβει το τιμόνι του κράτους για την επόμενη – πενταετή στην προκειμένη περίπτωση, θητεία.

Στην κάθε χώρα το διακύβευμα διαφέρει συνήθως, αν και στην παρούσα χρονική συγκυρία στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου, αυτό εστιάζεται στην οικονομική παλινόρθωση, ανάκαμψη και σταδιακή υπερπήδηση των εμποδίων που τις ταλαιπώρησαν, με απώτερο στόχο την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των λαών τους. Προσπάθεια σύνθετη και διόλου εύκολη.

Ουδείς αμφισβητεί ότι η Κύπρος υπήρξε επιμελής στις μνημονικές της υποχρεώσεις και κατόρθωσε να παρουσιάζει επαινετή δημοσιονομική πειθαρχία και πρόοδο. Ουδείς παράλληλα παραβλέπει ότι η χώρα μας έχει ακόμα δρόμο να διανύσει αντιμετωπίζοντας προβλήματα δισεπίλυτα, όπως είναι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, που συνιστούν μέγα ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά και την περαιτέρω ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κύπρος κουβαλά για 44 χρόνια τώρα το άγος της κατοχής και του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος. Ενός προβλήματος που της αποστερεί εκτός από τον πλούτο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και τον πλούτο ενός τμήματος της γης και πλουτοπαραγωγικών πηγών της και είναι στην ουσία το έτερο μέγα εμπόδιο στην ισότιμη ανάπτυξή της.

Γι’ αυτό εκτιμούμε ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, εκείνο που θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού είναι, η συνεχής βελτίωση των δεικτών ανάπτυξης, η συνετή διαχείριση της οικονομίας και η συστράτευση των κοινωνικών εταίρων προς άρση όλων των εμποδίων που εγείρονται ώστε στην τελική να επέλθει η ομαλή αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη.
Στρατηγικά δε και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Κορυφαίο τέλος ζητούμενο είναι η ταυτόχρονη, κατά το δυνατό, επίλυση του Κυπριακού, που θα καταστήσει τη χώρα κόμβο ανάπτυξης και καταλύτη ειρήνης στην περιοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ