ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα κρούσματα δεν κλείνουν τα σχολεία

Δεν συζητήθηκε σε επίπεδο Υπουργείου Παιδείας το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο για τα Λύκεια και στις άλλες επαρχίες

Του Γιάννου Λύτρα

Οι αλυσίδες μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στα σχολεία και κυρίως στα Λύκεια έχουν θορυβήσει την κοινή γνώμη. Το πρόβλημα, αρχικά, εντοπιζόταν στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, για τις οποίες ελήφθησαν αυστηρότερα μέτρα, όσον αφορά στην λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία. Πλέον, όμως, προβληματισμός παρατηρείται και στις άλλες επαρχίες, ενώ στο Λύκειο Λατσιών στην Λευκωσία φαίνεται πως η κατάσταση ξέφυγε, ανάμεσα στους μαθητές της Γ’ τάξης. Το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, διαμηνύει ότι γίνεται αγώνας για να διατηρηθούν τα σχολεία ανοιχτά , ωστόσο, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, εξαιτίας του ότι μαθητές τίθενται σε αυτοπεριορισμό, θα λειτουργούν με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, κάτι που ήδη εφαρμόζεται.

Όπως ανέφερε στην «Κ» πηγή από το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά στην περίπτωση του Λυκείου Λατσιών στην Λευκωσία, αυτή θεωρείται μεμονωμένη, εξηγώντας ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από το πάρτι που διοργάνωσαν οι μαθητές. Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης και οι διευθυντές του Λυκείου και του Γυμνασίου Λατσιών παρακάθισαν σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης και, βάσει της ενημέρωσης που έγινε, 30 μαθητές της Γ’ Λυκείου – έφτασαν τους 39 την Δευτέρα – και ένας μαθητής της Β’ Λυκείου βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Δεν κλείνουν σχολεία

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι οι συζητήσεις που γίνονταν πριν από μερικές βδομάδες για το κλείσιμο των Λυκείων σε Λεμεσό και Πάφο, αφορούσαν το ενδεχόμενο αυτό το μέτρο να λάμβανε παγκύπρια έκταση. Ωστόσο, κρίθηκε ότι η επιδημιολογική εικόνα των υπολοίπων τριών επαρχιών δεν δικαιολογούσε μια τέτοια απόφαση.

Στην ερώτηση αν έχει γίνει μια συζήτηση επί του θέματος, βλέποντας ότι και η επιδημιολογική κατάσταση των υπολοίπων επαρχιών παρουσιάζει τάσεις επιδείνωσης, η ίδια πηγή απάντησε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο Υπουργείο Παιδείας, προς το παρόν. Πλέον, για τα σχολεία έχει οριστεί από το Υπουργείο γενικός συντονιστής της ομάδας ιχνηλάτησης για τα σχολεία, ενώ καθημερινά θα καταγράφονται τα δεδομένα που αφορούν στους μαθητές που έχουν μολυνθεί με τον ιό και σε αυτούς που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και παρακολουθούν τα μαθήματά τους με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Αυξάνονται στο Λύκειο Λατσιών

Μέχρι την Παρασκευή, στο Λύκειο Λατσιών υπήρχαν 27 επιβεβαιωμένα περιστατικά που αφορούσαν μαθητές. Η Δευτέρα άρχισε με 31 επιβεβαιωμένα περιστατικά, ενώ μέχρι το απόγευμα έφτασαν τα 39. Την ίδια ώρα, οι μαθητές οι οποίοι έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό ανέρχονται στους 135 περίπου. Ακόμα, περιστατικά κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί και στο Γυμνάσιο Λατσιών, καθώς και στο Α’ Δημοτικό Σχολείο, που αφορά εκπαιδευτικό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση