ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τεράστια δημοσιότητα στη Βρετανία για άνοιγμα Κύπρου σε εμβολιασμένους

Ικανοποιημένος ο Υφ. Τουρισμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χαμόγελα αισιοδοξίας σκόρπισε στο Υφυπουργείο Τουρισμού η τεράστια δημοσιότητα που δίδεται στη Βρετανία για την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να επιτρέπεται από την 1η Μαΐου και εντεύθεν, η άφιξη ταξιδιωτών από τη Βρετανία που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19 χωρίς τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ και καραντίνας.

Σε γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίου εκφράζει την ικανοποίηση του τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό βελτιώνει τις προοπτικές για την επερχόμενη τουριστική περίοδο οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω μετά τις εντατικές διαβουλεύσεις που θα έχει εντός Μαρτίου το Υφυπουργείο, με όλους τους οργανωτές ταξιδιών.

Το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας «The Times», όπου φιγουράρει η απόφαση των κυπριακών αρχών, να ανοίξουν τα σύνορα στους εμβολιασμένους βρετανούς, άνευ περαιτέρω περιορισμών, αρχής γενομένης από 1η Μαΐου.

Αυτούσια η δήλωση του Υφ. Τουρισμού:

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που είδαμε να δίδεται τεράστια δημοσιότητα στη Βρετανία, για την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να επιτρέπεται από την 1η Μαΐου και εντεύθεν, η άφιξη ταξιδιωτών από τη Βρετανία που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19, χωρίς την ανάγκη διενέργειας διαγνωστικών τεστ και καραντίνας.

Το θέμα αποτέλεσε πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της χώρας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται το γεγονός ότι η χώρα μας είναι ανάμεσα στις πρώτες πέντε καλύτερες στον κόσμο στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Το γεγονός αυτό βελτιώνει τις προοπτικές για την επερχόμενη τουριστική περίοδο οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω μετά τις εντατικές διαβουλεύσεις που θα έχει εντός Μαρτίου το Υφυπουργείο, με όλους τους οργανωτές ταξιδιών.

Πέραν των διαβουλεύσεων με τους οργανωτές ταξιδιών, θα γίνουν, από κοινού με το Υπουργείο Μεταφορών και τη Hermes Airports, διαβουλεύσεις και με αεροπορικές εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση