ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρωτοσέλιδο «Times» - Οι εμβολιασμένοι βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στην Κύπρο

Ιδιαίτερη αναφορά από βρετανικά ΜΜΕ για την απόφαση της Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας «The Times», φιγουράρει η απόφαση των κυπριακών αρχών, να ανοίξουν τα σύνορα στους εμβολιασμένους βρετανούς, άνευ περαιτέρω περιορισμών, αρχής γενομένης από 1η Μαΐου.

Στο σχετικό άρθρο της «Times», φιλοξενείται δήλωση του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου: «Πιστεύουμε ότι είναι ακόμη ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ούτως ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη σταθερότητα και ένα αίσθημα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες για να ξεκινήσουν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους το επερχόμενο καλοκαίρι. Είναι ακόμη ένα βήμα, το οποίο ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως ότι η Κύπρος θα είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί το καλοκαίρι».

Ο απόηχος της κυπριακής απόφασης στη Βρετανία

Η γνωστοποίηση της απόφασης, σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στις τάξεις των βρετανικών ταξιδιωτικών οργανισμών και πρακτόρων, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Τύπος, καθώς δύνανται πλέον να ελπίζουν στη διάσωση ή έστω στη μείωση της ζημιάς για την καλοκαιρινή σεζόν του 2021. Από την άλλη, δημιουργείται πίεση στη βρετανική κυβέρνηση, ώστε να είναι σε θέση να επιτρέψει εγκαίρως  την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. 

Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 04/03 θα επιτρέπεται η κάθοδος των Βρετανών τουριστών από τη 1η Μαΐου, χωρίς την υποχρέωση να τεθούν υπό περιορισμό ή να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού πριν ή κατά την άφιξή τους, με την προϋπόθεση όμως να έχουν λάβει και τις δύο προβλεπόμενες δόσεις του εμβολίου. Να σημειωθεί, ότι η δεύτερη δόση, θα πρέπει να έχει χορηγηθεί, τουλάχιστον επτά (7) ημέρες, πριν το ταξίδι.

Ακόμη, παραμένουν υπόχρεοι να τηρούν τα γενικά υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη χρήση μάσκας και τη διατήρηση των αποστάσεων, ενώ δεν εξαιρούνται από τυχόν δειγματοληπτικούς ελέγχους που πιθανώς να υποβληθούν κατά την άφιξή τους. Τέλος, κρίνεται απαραίτητη η επισήμανση, ότι παρά τις αποφάσεις των κυπριακών αρχών, η πραγματοποίηση ταξιδιών από τη Βρετανία υπόκειται στις ταξιδιωτικές οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση