ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θερμότερος ο φετινός χειμώνας

Λίγο πιο πάνω από τις μέσες κανονικές τιμές θα βρίσκεται το επόμενο δίμηνο η θερμοκρασίας

Ο περσινός χειμώνας έκανε την έκπληξη αφού ήταν ο πιο βροχερός των τελευταίων 118 χρόνων και ο καλύτερος των τελευταίων 50. Τα περισσότερα φράγματα υπερχείλισαν ενώ τα επίπεδα νερού φτάνουν και περισσεύουν για τον φετινό χειμώνα εάν αυτός είναι ξηρός. Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση κατά την περσινή περίοδο, ήταν η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που έκανε λόγο για έναν χειμώνα με λιγοστές βροχές και ψηλές θερμοκρασίες.

Φέτος τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, σύμφωνα με την Υπηρεσία, έχουν αλλάξει. Συγκεκριμένα, φέτος γίνεται συγκριτικά με πέντε μοντέλα: του Ευρωπαϊκού Κέντρου, της Αγγλικής, της Γαλλικής, της Γερμανικής και της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις φετινές προβλέψεις για το δίμηνο Δεκεμβρίου 2019 – Ιανουαρίου 2020, η θερμοκρασία, αναμένεται να βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή λίγο πιο πάνω.

Τα κανονικά επίπεδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γίνεται μέτρηση της μέσης ημερήσιας μέγιστης θερμοκρασίας και της μέσης ελάχιστης σε όλες της περιοχές της Κύπρου. Στον πιο κάτω πίνακα φαίνονται οι κανονικές τιμές θερμοκρασίας και βροχόπτωσης για την περίοδο 1981-2010. Οι προβλέψεις γίνονται με βάση τον συγκεκριμένο πίνακα.

Τι προβλέπεται για το επόμενο δίμηνο

Για τον φετινό Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εποχιακή πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή και λίγο πιο πάνω, ενώ το ύψος της βροχής σε όλο το νησί αναμένεται να φτάσει το 50% μέχρι 75% της κανονικής, εκτός από τα δυτικά και βόρεια παράλια όπου αναμένεται να κυμανθεί από 75% μέχρι τα κανονικά επίπεδα. Η ευρύτερη περιοχή θα χαρακτηρίζεται από κανονικές θερμοκρασίες με τις παράλιες περιοχές να συγκεντρώνουν αυξημένα ποσοστά αθροιστικής βροχής.

Σε ό,τι αφορά τον Ιανουάριο, αναμένεται να είναι θερμότερος του κανονικού κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου περίπου. Το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί σχεδόν σε όλο το νησί από 50% μέχρι 75% του κανονικού.
Συμπερασματικά, το επόμενο δίμηνο αναμένεται να είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με μια μικρή απόκλιση προς τα πάνω στην θερμοκρασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση