ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι λύση θέλουν οι Κύπριοι στο Κυπριακό

Τι έδειξε η δημοσκόπηση της «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λίγες μέρες πριν από τη διενέργεια της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό η δημοσκόπηση της «Κ» παρουσιάζει τις χαμηλές προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη, αφού οκτώ στους δέκα πολίτες που ερωτήθηκαν δεν είναι αισιόδοξοι πώς αυτή θα οδηγήσει σε σοβαρές εξελίξεις προς τη κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού.

Αυτή τη απαισιοδοξία αλλά και κούραση της κοινής γνώμης όσον αφορά την χρονίζουσα πορεία λύσης του εθνικού θέματος δηλώνουν και στις επιλογές τους όσον αφορά ποια λύση θεωρούν «σωστή και εφικτή». Με βάση τις διαχρονικές απαντήσεις στην ίδια ερώτηση, η λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, αν και παραμένει η πλέον δημοφιλής (38%), καταγράφει βουτιά δέκα μονάδων στην αποδοχή της σε σύγκριση με τον Μάϊο του 2015 (48%), ενώ φαίνεται να ενισχύεται βαθμιαία η πεποίθηση αποδοχής των τετελεσμένων.

Σημαντικό στοιχείο είναι το υψηλό συνολικό ποσοστό τοποθέτησης των πολιτών στο μοντέλο λύσης (93%), ενώ οι υποστηρικτές της ΔΔΟ βρίσκονται στους ψηφοφόρους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Άξιο επισήμανσης είναι το πλειοψηφικό ποσοστό 56% στους ψηφοφόρους των Οικολόγων στην απάντηση «Να μείνουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα».

Να σημειωθεί επίσης ότι το Κυπριακό καταλαμβάνει ψηλή θέση όσον αφορά τα υπό ζήτηση θέματα που αφορούν ζητήματα πολιτικής.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση, «όταν συζητάτε πολιτικά θέματα, σε ποια ζητήματα περιστρέφεται η συζήτηση», πρώτη απάντηση με ποσοστό 57% ήταν η «οικονομία, ακρίβεια, ανεργία κόστος ζωής» και δεύτερη απάντηση ήταν το «Κυπριακό» με ποσοστό 40%

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Δημοσκοπήσεις: Τελευταία Ενημέρωση