ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

AΠΟΕΛ-Απόλλων (1-0): Υπόθεση και πάλι του Αντόρνο

Ο Παραγουανός πέτυχε το έβδομο φετινό του γκολ και ζήτησε «συγνώμη» από τους Απολλωνίστες

Ανταπόκριση από ΓΣΠ

Με σκόρερ και πάλι τον Αλντό Αντόρνο, ο οποίος πέτυχε το έβδομο του γκολ στο πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ λύγισε τον Απόλλωνα, κερδίζοντας τον με 1-0, επεκτείνοντας την παραμονή του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα – παρέα με την ΑΕΚ – έχοντας το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Μη οργάνωση και αντεπιθέσεις
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που κράτησε περισσότερο την μπάλα, όμως δεν μπορούσε να επιβάλλει το ρυθμό του, με τον Απόλλωνα να «βολεύεται» περισσότερο με τις αντεπιθέσεις.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπορούσαν να οργανωθούν σωστά, ώστε να απειλήσουν την εστία του Βάλε, και δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη καλή ευκαιρία για επίτευξη γκολ ήρθε στο 26’ με το τακουνάκι του Μπούντιμιρ να κόβει ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Ο επικίνδυνος Χαμντανί
Με κινητήριο μοχλό τον Χαμντανί, η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου, επιχειρούσε να
«κτυπήσει» στην αντεπίθεση. Ο Μαροκινός μέσος στο 42’ με ένα ωραίο πλασέ απείλησε στην εστία του Πάρντο, που όμως δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Επέβαλλε ρυθμό ο ΑΠΟΕΛ
Τα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα. Με την πάροδο του χρόνου, ο ΑΠΟΕΛ έγινε πιο επιθετικό ψάχνοντας την επίτευξη ενός γκολ. Έφτασε κοντά σε αυτό, σε δύο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Μαντούκα, στο δίλεπτο (60΄και 61’) όμως ο Βάλε κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αυτές τις απειλές.

Και πάλι ο Αντόρνο
Όσο περνούσε ο χρόνος, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε συνεχώς. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που επιζητούσε το τέρμα και κατάφερε στην επόμενη επιθετική – μετά το 61’ – να καταφέρει να ανοίξει το σκορ, με το συνήθη ύποπτο, Άλντο Αντόρνο, ο οποίος στο 78’, μετά τη σέντρα του Αλεξάνδρου έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ, κάνοντας το 1-0.

Από εκεί και πέρα, ο Απόλλωνας, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έλεγξε καλά του υπέρ του αποτέλεσμα και μπορούσε να διευρύνει το υπέρ του αποτέλεσμα, όμως το 1-0 εν τέλει ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Γκολ: 78’ Αντόρνο

Κίτρινες: 45’ Αλεξάνδρου / 86’ Λόπεζ
 
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Ι. Γιοβάνοβιτς):
Πάρντο, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Καρυπίδης, Μπόρντα (55΄ Ζουέλα), Μοράις, Τζιόλης, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης, (68’ Σολάρι), Αντόρνο, Μπούντιμιρ (46’ Μπενασούρ)
Στον πάγκο έμειναν οι Χιώτης, Ηλία, Σέρτζιο, Σόουζα.

Απόλλων (Ν. Παπαβασιλείου): Βάλε, Λόπεζ, Μαρκόσκι, Θεοδωρίδης (66’ Σουάνης), Σερά (75’ Χ. Κυριάκου), Σέτι, Παπουλλής, Χαραλάμπους, Γκαρσία (66’ Νταντί), Χαμντανί, Μιγκουελίτο.
Στον πάγκο έμειναν οι Αυγουστή Σταύρου, Αμάγια, Παουλίνιο.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

ΤΙΜΕLINE
Α’ ημίχρονο
25’ – Σουτ του Μαντούκα περνά αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.
26’ – Ο Αντόρνο δίνει προς τα μέσα στον Μπούντιμιρ, που υπό την πίεση του αμυντικοί, καταφέρνει να κάνει το τακουνάκι, με τον Βάλε να μαζεύει την μπάλα.
39’ – Σουτ του Χαμνταντί, πέφτει και αποσοβεί τον κίνδυνο ο Πάρντο.
42’ – Ωραίο πλασέ του Χαμντανί από το ύψος της περιοχής, πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
43’ – Ο Τζιόλης απέφυγε δύο παίκτες, έκανε το σουτ, που έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
45’ – Σέντρα του Αλεξάνδρου, ο Αντόρνο από καλή θέση, δεν κέρδισε όπως θα ήθελε την κεφαλιά.

Β’ ημίχρονο
60’ – Σουτ του Μαντούκα, έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από το δοκάρι.
61’ – Σέντρα-σουτ του Μαντούκα, διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Βάλε.
78’ – ΓΚΟΛ. Σέντρα του Αλεξάνδρου, δυνατό σουτ του Αντόρνο, που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
85’ – Σουτ του Τζιόλη κόβει ο Βάλε.
87’ – Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μοράις, όμως εξίσου καλή η απόκρουση του Βάλε.
91'- Σουτ του Παπουλή, απεκρούει ο Πάρντο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Εισφορά για σωματείο
Λαχνοί εισφορά υπήρχαν έξω από το ΓΣΠ, πριν από την έναρξη του αγώνα, προς 2 ευρώ ο καθένας, προκειμένου να μαζευτεί χρήμα για την ανακαίνιση του σωματείου και αποπληρωμή των παλαιών χρεών (πρωτοβουλία διοίκησης σωματείου). Όσοι αγόρασαν μπήκαν σε κλήρωση και οι νικητές ανακοινώθηκαν πριν το τέλος του αγώνα. Δώρα ήταν 2 Galaxy SIII, 2 Tablet Samsung καθώς και μια επίσημη εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας υπογραμμένη από τους παίκτες.

Πρόκληση...
Τη διάθεση των πιο πάνω λαχνών ανέλαβαν κορίτσια με σορτσάκια και τις φανέλες μαζεμένες λίγο πάνω ώστε να φαίνεται λίγη κοιλίτσα. Πρόκληση... αυτοί οι λαχνοί, από τα κορίτσια, που κατά τη διάρκεια του αγώνα ανέβηκαν στις κερκίδες, προκειμένου να διαθέσουν τους λαχνούς.

Φωτιά πίσω από τη Βόρεια
Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, φωτιά άναψε πίσω από τη Βόρεια κερκίδα, όπου φιλοξενούνταν οι φίλοι του Απόλλωνα. Άγνωστοι οι λόγοι που πήραν φωτιά τα δέντρα κάτω από τη γέφυρα.

Ο Χαραλαμπίδης δεν «άκουσε» τον Γιοβάνοβιτς
Γύρω στο 20’ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε να δώσει οδηγίες στον Χαραλαμπίδη, που ήταν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Φώναζε, έκανε κινήσεις με το χέρι, επί ένα λεπτό, ο Σέρβος τεχνικός, όμως ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν τον αντιλήφθηκε. Ύστερα από λίγο άλλαξε πλευρές με τον Μαντούκα.

Ρακέτες στο Γιοβάνοβιτς
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλος από το κάτω διάζωμα της Δυτικής κερκίδας έριξε 7-8 ρακέτες, φτιαγμένες με χαρτί, προς τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Δεν ξέρουμε κατά πόσο έγραφαν κάποια μηνύματα προς τον Σέρβο τεχνικό, που πάντως δεν έριξε καμιά ματιά προς αυτά. Αρκετές, πάντως, έπεσαν και μπροστά από την Ανατολική κερκίδα.

Η «συγνώμη» του Αντόρνο
Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Παραγουανός δεν έτρεξε να αυτοσχεδιάσει, όπως στα προηγούμενα έξι φετινά τέρματα, αλλά γύρισε προς τους φίλους του Απόλλωνα υψώνοντας το χέρι, σαν να τους ζητούσε συγνώμη. Θυμίζουμε ότι ο Αντόρνο πήρε μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα της Λεμεσού στον ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση