ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζητήσαμε ''χάρη'' από Σαμαρά για τη Λαϊκή

Στόχος η ακύρωση της απόφασης του ’11 ώστε η «Εγνατία» να θεωρείται θυγατρική

Μάχη χαρακωμάτων έχει αρχίσει μετά και το ρεπορτάζ της «Κ» για την μετατροπή της «Marfin Εγνατία» από θυγατρική σε παράρτημα της «Marfin Λαϊκής», τον Μάρτιο του 2011, κάτι που όπως υποστηρίζεται, αναμένεται να στοιχήσει στην Κυπριακή Δημοκρατία περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού τόσα εκτιμούνται τα επισφαλή δάνεια της συγκεκριμένης τράπεζας.

Όπως πληροφορείται η «Κ» για το εν λόγω θέμα ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη συνάντηση των δύο.

Μάλιστα η ίδια διπλωματική πηγή, σημείωσε ότι προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια είναι η ακύρωση της πράξης του Μαρτίου του 2011 έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μην κληθεί να καλύψει και το όποιο ποσό αναλογεί στην «Marfin Εγνατία», το οποίο όπως εκτιμάται προσεγγίζει τα 4 δις.

Από την  πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε διατεθειμένος να μελετήσει το όλο ζήτημα. 

Παράλληλα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με πηγή της «Κ», σε πρόσφατη συνάντηση του με κρατικούς αξιωματούχους φέρεται να μην τάχθηκε εναντίον της θυγατροποίησης «ως θέμα αρχής».

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλη πηγή της «Κ», στην Λαϊκή Τράπεζα διεξάγεται νομικός έλεγχος ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο εάν υπάρχει πιθανότητα ακύρωσης της τότε απόφασης.

Στο μεταξύ, μετά και το ρεπορτάζ της «Κ» (Πώς φόρτωσαν στην Κύπρο 4 δις «εν μιά νυκτί») αναπτύχθηκε έντονος διάλογος εντός της χρηματοπιστωτικής κοινότητας, κατά πόσο η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να αποφύγει τις όποιες ζημιές εάν η «Marfin Εγνατία» παρέμενε ως Θυγατρική ή εάν είτε ως Θυγατρική είτε ως Παράρτημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα καλείτο να καλύψει τις ζημιές.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση