ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικολόγοι: Επικίνδυνη η διασύνδεση κυπριακού και οικον. κρίσης

«Η όποια σύνδεση θα προβεί μοιραία για τη χώρα μας»

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι του γίνονται πραγματικότητα, αφού το δημοσίευμα των Financial Times, που μιλά για σύνδεση του Κυπριακού προβλήματος με την οικονομική κρίση, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων κάνει λόγο για επικινδυνότητα της διασύνδεσης κυπριακού και οικονομικής κρίσης και  αναφέρει ότι από καιρό προειδοποιούσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτός, δηλαδή το κλείσιμο του κυπριακού προβλήματος, στη σκιά της οικονομικής κρίσης, για να προσθέσει πως «η δεινή οικονομική θέση που μας έσυρε η απερχόμενη Κυβέρνηση Χριστόφια στα μάτια κάποιων έχει αδυνατίσει και τη θέση μας στο κυπριακό».

«Η όποια σύνδεση θα προβεί μοιραία για τη χώρα μας. Άλλωστε εμείς προειδοποιήσαμε και από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του Βουλευτή μας Γιώργου Περδίκη στη ψήφιση του προϋπολογισμού. Στην ομιλία (ημερομηνίας 18/12/12) αναφερόταν: «Η χρεοκοπία που επιχειρούν να επιβάλουν στον Κυπριακό λαό μπορεί να έχει πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων. Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για σχεδιασμούς που θα επιχειρήσουν να αποστερήσουν από τον κυπριακό λαό τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του ενεργειακού του κεφαλαίου ή ακόμα και για τον κίνδυνο να  βρεθούμε ενώπιον μιας ατιμωτικής και μη βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Οικολόγοι καλούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, καθώς και την απερχόμενη και μελλοντική Κυβέρνηση να αντιδράσουν δυναμικά μπροστά σε ένα κίνδυνο σύνδεσης της οικονομικής βοήθειας με κλείσιμο του κυπριακού.

Κούρεμα καταθέσεων
Σε ό,τι αφορά τις φημολογίες για κούρεμα καταθέσεων, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει δεν μπορεί να μην υποδείξει ότι παρόμοιοι παληκαρισμοί και δηλώσεις για «κόκκινες γραμμές» δεν κατάφεραν να λύσουν προβλήματα, αλλά μάλλον τα έχουν επιδεινώσει.

«Μήπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος», γράφει η ανακοίνωση, «μιλάει εκ του ασφαλούς, αφού ξέρει ότι σε λίγες μέρες τελειώνει η θητεία της Κυβέρνησης Χριστόφια; Καλώς η Κυβέρνηση πολύ καθυστερημένα δηλώνει παλικαρίσια ότι δεν θα αποδεχθεί έλεγχο από ιδιωτικό οργανισμό για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Όμως πέραν αυτής της ηρωικής δήλωσης εισηγούμαστε να μελετηθεί ένα σχέδιο Β, εναλλακτικής προσέγγισης των απαιτήσεων του Eurogroup αν επιμένει να επιβάλει την απόφαση του».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση