ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Λουκαϊδης: Ενισχύεται η ανησυχία ΑΚΕΛ για ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Η αίτηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη είναι μόνο η αρχή»

ΚΥΠΕ

Η δέσμευση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στη χθεσινή του ομιλία κατά την τελετή εγκατάστασης στη Βουλή, πως θα επιδιώξει την οικοδόμηση σχέσεων απευθείας και με το ΝΑΤΟ ενισχύει την ανησυχία του ΑΚΕΛ ότι η αίτηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη είναι μόνο η αρχή και ότι τελικός στόχος είναι η πλήρης ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης.

Ο κ. Λουκαϊδης σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε πως «με δεδομένο ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε στην χθεσινή ομιλία του να επικεντρωθεί σε ορισμένες μόνο πτυχές του προγράμματος του, αυτό καταδεικνύει ότι τους αποδίδει και ειδικό βάρος»

Είπε πως «ο αναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου, από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα που είχε σε μονοδιάστατο αμερικανο- νατοϊκό, θα επιφέρει αρνητικότατες παρενέργειες και σοβαρούς κινδύνους για την Κύπρο, ιδιαίτερα για την εθνική μας υπόθεση».

Από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, δεν φαίνεται να έχουν συνετίσει οι πικρές εμπειρίες της περιόδου 1993- 2003, όταν είχε ακολουθηθεί μονοδιάστατη πολιτική με επένδυση αποκλειστικά στον αγγλο- αμερικανικό παράγοντα, πρόσθεσε ο κ. Λουκαϊδης.

Ανέφερε εξάλλου πως «σε αντίθεση με τις σχετικές δεσμεύσεις κατά την προεκλογική περίοδο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποιήσεων, στη χθεσινή του ομιλία ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να μην κάνει καμιά απολύτως αναφορά για το θέμα».

«Με δεδομένες τις πυκνές προεκλογικές και μετεκλογικές αναφορές από την Ευρώπη ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν θα αντιταχθεί στην επιβολή ιδιωτικοποιήσεων από τους τροϊκανούς, μόνο τυχαία, πιστεύουμε, δεν ήταν η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς από πλευράς του κ. Αναστασιάδη για προστασία του δημόσιου πλούτου των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών», ανέφερε.

.Σε σχέση με την αναφορά του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό είπε πως σε αντίθεση με την προεκλογική περίοδο, επέλεξε να κάνει ονομαστική αναφορά στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στοιχείο το οποίο θεωρούμε θετικό.

«Ευχόμαστε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Αναστασιάδης θα επιδείξει συνέπεια στον στρατηγικό στόχο επίλυσης του Κυπριακού, όπως αυτός έχει διαχρονικά συμφωνηθεί από την πολιτική ηγεσία του τόπου», ανέφερε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση