ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λουκαΐδης: Παρέλαβε το έγγραφο του ΟΗΕ το ΑΚΕΛ

Αναμένει απαντήσεις στα ερωτήματα γιατί δεν δόθηκε το έγγραφο ταυτόχρονα στις δύο πλευρές

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει στείλει το έγγραφο που έλαβε από τα Ηνωμένα Έθνη χθες στο ΑΚΕΛ, ενώ έχει υπάρξει και τηλεφωνική συνομιλία επ’ αυτού μεταξύ του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Ωστόσο, ο κ. Λουκαΐδης, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ανέφερε επίσης ότι αναμένει απαντήσεις στα ερωτήματα γιατί δεν δόθηκε το έγγραφο ταυτόχρονα στις δύο πλευρές και γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο ότι είχε ζητήσει την προετοιμασία του εγγράφου από τον ΟΗΕ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ήδη έχει αποσταλεί το σχετικό έγγραφο σ’ εμάς, το έχουμε παραλάβει από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει γίνει και σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη», ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ερωτηθείς ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είπε ότι «δεν έχω πληροφόρηση και δεν μπορώ να πω τίποτε για το πώς θα συζητηθεί ενδεχομένως το περιεχόμενο πλέον του συγκεκριμένου εγγράφου». Πρόσθεσε ότι «καταλαβαίνετε και κατανοείτε ότι πρόκειται για ένα έγγραφο, το οποίο λογικά θα πρέπει να αποτυπώνει αυτά που έχουν καταγραφεί ως συγκλίσεις και αποκλίσεις το προηγούμενο διάστημα, όταν είχαμε διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη συνέχεια τον κ. Έρογλου».

Εμείς, είπε, «αναμένουμε ότι θα αποτυπώνει επακριβώς αυτά που πραγματικά είχαν γίνει».
Ερωτηθείς κατά πόσο έχει εξακριβωθεί αν υπήρξε οποιαδήποτε σκοπιμότητα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι τα ερωτήματα που έθεσε χθες  το κόμμα του συνεχίζουν να υπάρχουν.

«Επιβεβαιώνεται – αντιλαμβανόμαστε – ότι ο κ. Έρογλου είχε μερικές μέρες τουλάχιστον πριν το εν  λόγω έγγραφο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «από πλευράς Κυβέρνησης λέχθηκε ότι το έγγραφο παραδόθηκε μόλις χθες, οπότε αυτό που προκύπτει είναι ξεκάθαρα ζήτημα – εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα – γιατί ο κ. Ντάουνερ, τα Ηνωμένα Έθνη, δεν έδωσαν ταυτόχρονα το συγκεκριμένο έγγραφο και στις δύο πλευρές». Συνέχισε διερωτούμενος «εφόσον είναι ο κ. Αναστασιάδης που είχε ζητήσει το εν λόγω έγγραφο και ήταν ενήμερος για την ετοιμασία και για την ύπαρξη του εγγράφου, έστω κι αν δεν είχε δοθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με την επίδοση που υπήρξε στον κ. Έρογλου, γιατί ο κ. Αναστασιάδης δεν ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και ως προς τις προθέσεις του».

Αναμένουμε κι εμείς απαντήσεις επί αυτών των ερωτημάτων, είπε τέλος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση