ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της ιδιωτικής τηλεόρασης

Πρόταση για δημιουργία κατηγορίας «μικρών θεματικών» καναλιών στην Velister

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αδιέξοδο προέκυψε κατά τις επαφές που είχε με τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια τη Δευτέρα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, κατά τις οποίες συζητήθηκε το θέμα της βιωσιμότητας της ψηφιακής πλατφόρμας, της ΒΕΛΙΣΤΕΡ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και η κατάσταση οριακή», προσθέτοντας πως «από πλευράς των καναλιών έχει καταγραφεί η αδυναμία τους να καταβάλουν το αυξημένο τέλος πρόσβασης το οποίο έχει δυνητικά οριστεί από πλευράς του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων».

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης έχει ενημερώσει ότι δεν μπορεί να γίνει αναστολή καταβολής δόσεων της πλατφόρμας της ΒΕΛΙΣΤΕΡ προς το κράτος, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησε την συνάντηση σε αδιέξοδο.

Παράλληλα, έχει συγκληθεί Διυπουργική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για να εξετάσει άμεσα το θέμα με τον κίνδυνο να μην υπάρχει ιδιωτική τηλεόραση μετά το τέλος Ιουνίου να είναι ορατός.

Υπό μελέτη βρίσκεται πρόταση που έχει κατατεθεί και αφορά δημιουργία κατηγορίας «μικρών θεματικών» καναλιών, που θα εκπέμπουν στην πλατφόρμα με εξειδικευμένο περιεχόμενο (μουσική, ντοκιμαντέρ) ή τοπικό περιεχόμενο με σαφώς λιγότερα έσοδα και μικρότερο τέλος εκπομπής από τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια. Η υλοποίηση της πρότασης αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον άλλα πέντε «μικρά θεματικά» κανάλια, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν στη ψηφιακή πλατφόρμα τα δύο υπάρχοντα μουσικά και δύο τοπικά κανάλια της Λεμεσού.

Εναλλακτικές επιλογές
Όπως σημείωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, κατά τη συνάντηση με τα ιδιωτικά κανάλια συζητήθηκαν και οι δυνατότητες εξεύρεσης μιας λύσης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών μέσων και, κατ’ επέκταση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιήσουν ξανά συνάντηση με το ΓΕΡΗΕΤ και με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών, καθώς επίσης και με τη ΒΕΛΙΣΤΕΡ χωριστά, ενώ πολύ σύντομα θα συγκληθεί και η Διϋπουργική Επιτροπή, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, για τη λήψη οριστικών αποφάσεων, δεδομένου ότι θα πρέπει μέχρι το τέλος του μηνός Ιουνίου το θέμα αυτό να έχει ξεκαθαρίσει. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι από πλευράς των ιδιωτικών καναλιών έχουν τεθεί κάποια εναλλακτικά σενάρια όπως π.χ. η δυνατότητα μεταφοράς της μίας πλατφόρμας στην άλλη, η δυνατότητα μίας εταιρικής σύμπραξης των δύο πλατφορμών, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου υβριδικού σχήματος, το οποίο ουσιαστικά θα μεταφέρει όλα τα υφιστάμενα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Media: Τελευταία Ενημέρωση

Η Καθημερινή στο σπίτι σας

Η Καθημερινή στο σπίτι σας

Η διανομή πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας (Δήμοι Λευκωσίας, Αγ. Δομετίου, Έγκωμης, Λακατάμιας, Στροβόλου, ...
Newsroom K
 |  MEDIA
Η πρεμιέρα στον ΣΠΟΡ FM 95.0 είναι προγραμματισμένη τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 18.00.

Καλώς τα παιδιά

Ο Πανίκος Κωνσταντίνου μαζί με τον Γιώργο Σαββίδη στην συχνότητα του ΣΠΟΡ FM 95.0
Newsroom K
 |  MEDIA
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. ...
Newsroom K
 |  MEDIA