ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εποχές «Αίγιας Fuxia» για τον ΑΝΤ1

«The Voice», «Μπρούσκο» και «Βαλς» στέφουν το κανάλι νικητή της χρονιάς

Φέτος αναμφίβολα είναι η τηλεοπτική χρονιά του ΑΝΤ1, αφού μεθάει με «Μπρούσκο», χορεύει «Βαλς με δώδεκα θεούς» και ψάχνει για την καλύτερη φωνή της Ελλάδας, κερδίζοντας ταυτόχρονα το παιχνίδι της τηλεθέασης. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τις μετρήσεις της τηλεθέασης ο ANT1 αναδεικνύεται και επίσημα στον μεγάλο κυρίαρχο του τηλεοπτικού μας πεδίου, αφού το μερίδιο τηλεθέασης που εξασφάλισε (24,5%) δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια στους αντιπάλους του τους οποίους άφησε πίσω με διαφορά 8 περίπου ποσοστιαίων μονάδων. Η προβολή δύο επεισοδίων του μουσικού τάλεντ σόου «The Voice» αλλά και τα δύο σίριαλ του καναλιού «Μπρούσκο» και «Βαλς με δώδεκα θεούς» συνέβαλαν από τη μία ώστε ο τηλεοπτικός σταθμός να ανέβει την περασμένη εβδομάδα τόσο ψηλά και από την άλλη ο ΑΝΤ1 φέτος παίζει ουσιαστικά μόνος με έναν ιδιαίτερα αδύναμο ανταγωνισμό από τα αντίπαλα στρατόπεδα. Η κυριαρχία παράλληλα του καναλιού εντοπίζεται και στο γεγονός ότι η πρώτη δεκάδα του πίνακα των δημοφιλέστερων εκπομπών της εβδομάδας που πέρασε συμπληρώνεται από 9 δικά του τηλεοπτικά προγράμματα. Οι δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από τα δύο επεισόδια του «The Voice» το οποίο σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης τόσο το Σάββατο που εξασφάλισε μερίδιο τηλεθέασης 60,6% και 188.000 τηλεθεατές όσο και την Κυριακή που άγγιξε το 54,8% και 192.000 τηλεθεατές, νούμερα που μας θυμίζουν εποχές της «Αίγιας Fuxia». Την εποχή που προβαλλόταν η σειρά «Αίγια Fuxia» και εξασφάλιζε νούμερα τηλεθέασης μαμούθ να σημειώσουμε ότι ο ΑΝΤ1 δεν κατάφερνε να ξεπεράσει το ισχυρό τότε Σίγμα και να ανέβει στην κορυφή. Έτσι, η σημερινή κατάσταση είναι και μια δικαίωση για το κανάλι το οποίο πλησίαζε πολλές φορές στην πηγή αλλά παρέμενε διψασμένο. Σε μία εποχή περικοπών τηλεοπτικών προγραμμάτων και όχι μόνο, όπου το Σίγμα καταφεύγει στην προβολή εκπομπών τύπου: «Ποιον μ***** παντρεύτηκα;», η Όλγα Ποταμίτου είναι παρουσιάστρια, το «7 ουρανοί» θεωρείται δραματική σειρά, οι κομπάρσοι κάνουν καριέρα στην τηλεόραση –με την τραγική επιβεβαίωση αργότερα πως δεν είναι κομπάρσοι αλλά απόφοιτοι δραματικής σχολής– και ο Ακανθιώτης χορεύει, τραγουδά και παρουσιάζει στην κυπριακή τηλεόραση, τότε η νίκη του ΑΝΤ1 είναι δίκαιη. Από την αντίπερα όχθη όμως είναι ανησυχητική η πορεία του Σίγμα το οποίο ιδιαίτερα φέτος πήρε την κατιούσα με το «7 ουρανοί» να αποτελεί το δημοφιλέστερό του τηλεοπτικό προϊόν γεγονός που χρήζει κοινωνιολογικής και ψυχολογικής διερεύνησης, αφού η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κακό προϊόν υποκουλτούρας με το οποίο θα γέλαγε ακόμη και ο μακαρίτης Νίκος Φώσκολος. Τα δυσκολότερα όμως έπονται με την αβεβαιότητα να πλανάται στην ευρύτερη ατμόσφαιρα και συγκεκριμένα στο εγχώριο τηλεοπτικό μας πεδίο.

Εβδομάδα 17/02/2014-23/02/2014

ΑΝΤ1 24,5%

OTHERS 16,6%

ΣΙΓΜΑ 16,4%

MEGA 14,2%

ΡΙΚ1 13,4%

OTHER CY 9,9%

ΡΙΚ2 2,1%

CY PAY 1,7%

ΔΤ 1,1%

Είδαν

192.000 The Voice ANT1 23/02 54,8% πάνω

123.000 Μπρούσκο ΑΝΤ1 19/02 30% πάνω

108.000 7 ουρανοί και σύννεφα αλήτες Σίγμα 19/02 27,3% πάνω

105.000 Όνειρο ήταν Mega 17/02 26,4% πάνω

84.000 Παίζουμε κυπριακά ΡΙΚ1 18/02 24,7% πάνω

ΠΗΓΗ: NIELSEN AUDIENCE MEASUREMENT

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΛΑΝΟ

Έρχεται το «Your face sounds familiar»
Μετά την περσινή του επιτυχία το γνωστό σόου του ΑΝΤ1 επιστρέφει την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 21:00 με τον δεύτερο κύκλο του με παρουσιάστρια ξανά τη Μαρία Μπεκατώρου. Η φετινή του πορεία ίσως δυσκολέψει στην Κύπρο, αφού θα έχει απέναντί του το κυπριακό «Your Song» του Mega.

Δύο νέες σειρές από τον ΑΝΤ1
Από τον Μάρτιο αρχίζει η προβολή δύο καινούργιων τηλεοπτικών σειρών από το κανάλι. Πρόκειται για τη σειρά μυστηρίου «Εκδρομή» με τους Λίνα Σακκά και Όθωνα Μεταξά και την κωμική παραγωγή «Καλές δουλειές» με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Το «Modern Family» στα ελληνικά
Η ελληνική εκδοχή της πολυβραβευμένης αμερικανικής σειράς Modern Family έρχεται στο Mega και είναι ένα κωμικό, ενίοτε ανορθόδοξο αλλά πάντα στοργικό πορτρέτο της καθημερινότητας μιας σύγχρονης οικογένειας. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κώστας Κόκλας και Ζέτα Δούκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Media: Τελευταία Ενημέρωση