ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ: Επιστρέφει τα χρήματα απο τη Focus

Ο Εκπρόσωπος Π. Προδρόμου ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ δεν έχει τίποτα να κρύψει

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εφόσον αποδειχτεί ότι οι 500.000 ευρώ που είχε δεχθεί ως εισφορά ο ΔΗΣΥ πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008 προέρχονταν από την εταιρεία "Focus", η απόφαση του ΔΗΣΥ είναι ότι, παρά το ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, ηθικά επιβάλλεται να βρει τρόπο και να επιστρέψει τα χρήματα στους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, από την οποία η εταιρεία αυτή είχε λάβει τεράστια χρηματοδότηση χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως "ενόψει δημοσιευμάτων και ενός επίμονου ισχυρισμού ότι η προέλευση του ποσού εκείνου ήταν διαφορετική, το κόμμα μας έχει ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία να τύχει ενημέρωσης σχετικά με τα όποια τυχόν στοιχεία διαθέτει η Νομική Υπηρεσία" για το θέμα αυτό και πρόσθεσε πως έχει οριστεί συνάντηση μετά το Πάσχα.

"Πρέπει να πούμε ευθέως όταν αν τυχόν ευσταθεί ο ισχυρισμός που προβάλλεται και η πρωτογενής πηγή εκείνης της εισφοράς ήταν αυτή η οποία μας λέει, τότε το πράγμα αλλάζει", ανέφερε ο κ. Προδρόμου, και πρόσθεσε πως "ασχέτως αν, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας δεν υπάρχει παρανομία για το Δημοκρατικό Συναγερμό δεν είναι σωστό. Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχόταν εν γνώσει του μια τέτοια εισφορά".

Σημείωσε  πως "εάν τυχόν επιβεβαιωθεί αυτός ο ισχυρισμός και φανεί ότι ασχέτως του τι γνωρίζαμε τότε, η πραγματική πηγή της χρηματοδότησης ήταν η εταιρεία `Focus` και επειδή γνωρίζουμε πια ότι αυτή η εταιρεία έτυχε τεράστιας χρηματοδότησης από τη Λαϊκή Τράπεζα, χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, και επειδή ακόμα πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τότε είναι ως αν τα χρήματα εκείνα να ανήκουν στους καταθέτες της τράπεζας που έχουν υποστεί τη ζημιά".

"Εφόσον, λοιπόν, αποδειχτεί ότι εκείνες οι 500.000 είχαν αυτή την προέλευση, η απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ότι, παρά το ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, ηθικά επιβάλλεται να βρει τρόπο και να επιστρέψει τα χρήματα στους καταθέτες", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ δεν έχει τίποτα να κρύψει. "Από την πρώτη στιγμή λειτουργήσαμε με διαφάνεια και αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια. Το κόμμα μας δεν έκρυψε τίποτα και δεν χρειάζεται να απολογηθεί γιατί δεν έχει κάνει κάτι επιλήψιμο", επεσήμανε.

Υπενθύμισε ανακοίνωση του κόμματος που εκδόθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2013, όταν είχε γίνει ξανά συζήτηση επί του θέματος αυτού, σημειώνοντας πως "πράγματι, το κόμμα είχε δεχτεί εισφορά ύψους 500.000 ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτηθεί η μετάβαση των φοιτητών στην Κύπρο, προκειμένου να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές" του 2008. Η εισφορά εκείνη προήλθε από ομάδα εφοπλιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να βοηθήσουν την προεκλογική προσπάθεια και για το σκοπό αυτό είχαν κάνει επιτροπή η οποία συγκέντρωσε εκείνο το ποσό για τα μεταφορικά των φοιτητών," σημειώνοντας πως "αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2 εκατ. από τη Focus σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση