ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταϊκούρας: «Οι θυσίες των Ελλήνων αρχίζουν να πιάνουν τόπο»

«Όσο πετυχαίνουμε τους στόχους μας, τόσο θα μπορούμε να διεκδικούμε καλύτερους όρους»

Kathimerini.gr

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ 
 
«Οι θυσίες των Ελλήνων αρχίζουν να πιάνουν τόπο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Eurostat.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι όσο πετυχαίνουμε τους στόχους μας, τόσο θα μπορεί η Ελλάδα να διεκδικεί καλύτερους όρους και πρόσθεσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, την διανομή του κοινωνικού μερίσματος και τη διασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης βάσει της μεθοδολογίας της Eurostat είναι 3,4 δισ. και σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής είναι περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Οικονομικών ξεκαθάρισε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να διανεμηθούν και τα 525 εκατομμύρια του κοινωνικού μερίσματος σημειώνοντας ότι  «θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως το ποσό και το ταχύτερο δυνατόν».

Επίσης, ισχύουν στο ακέραιο και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ύψους 1 δισ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και η αποπληρωμή μέρους του χρέους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ