ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τυχεροί στην ατυχία μας

Δυστυχώς η κυπριακή αστυνομία αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ανικανότητά της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Μικαέλο Παπαδάκη

Το ότι δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει νεκρό στα γήπεδα ή πέριξ αυτών μπορεί να αποδοθεί καθαρά και μόνο στη τύχη, όσο τυχεροί μπορούμε δηλαδή να δηλώνουμε, όταν συνάνθρωποι μας έχουν υποστεί σοβαρές αναπηρίες την τελευταία 25ετία.

 Άραγε τι έχουν να πουν ο αρμόδιος υπουργός και η αστυνομία στον φίλαθλο του  ΑΠΟΕΛ που έχασε το ένα του μάτι, καθώς πήγαινε στο γήπεδο με τον πατέρα του; Προφανώς τίποτα…

Το ότι ένας άτυχος νέος, με τον πατέρα του, που πήγαιναν γήπεδο υπέστησαν το κακό, καταρρίπτει τους όποιους ισχυρισμούς πως πρόκειται για οργανωμένους στρατούς, ραντεβού θανάτου, κτλ. Είναι προφανές πως η αστυνομία απέτυχε να προφυλάξει έναν πολίτη, στέλνοντάς τον στο μάτι του κυκλώνα.

Δυστυχώς η κυπριακή αστυνομία αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ανικανότητά της. Δεν είναι μόνο το τελευταίο ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ και ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ ΑΠΟΕΛ – Απόλλων προ μηνών, αλλά ακόμα και το ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ του Ιανουαρίου  όπου η αστυνομία απέτυχε παταγωδώς. Τον Γενάρη πέτρες δέχτηκε ακόμα και περαστικοί που έκαναν το λάθος να κινούνται στον αυτοκινητόδρομο. Τότε στάθηκαν πιο τυχεροί. Τώρα;

Είναι να απορεί κανείς πως η αστυνομία αδυνατεί να μαντρώσει φιλάθλους που κατευθύνονται οργανωμένα στο γήπεδο. Να κόψει την κυκλοφορία για μερικά λεπτά, να οδηγήσει τον κόσμο από διαφορετικές κατευθύνσεις στο γήπεδο, να περιφρουρήσει μία πορεία, να κάνει τελοσπάντων ό,τι και οι σοβαρές αστυνομίες στο εξωτερικό.

Δόξα τω Θεό, ο αρμόδιος υπουργός έχει ταξιδέψει σε δεκάδες μεγάλους αγώνες στην Ευρώπη, τόσο ως φίλαθλος όσο και ως μέλος της επιτροπής νομικών της Βουλής, προπαρασκευάζοντας τον Νόμο για τη βία στα γήπεδα (αλήθεια, πότε θα εφαρμοστεί;).

Η ώρα μηδέν έχει περάσει προ πολλού. Την ώρα αυτή πρέπει να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις, πριν πεθάνει κάποιος.

Πρέπει το Προεδρικό να πάρει κεφάλια.

Πρέπει οι ομάδες να υποστούν βαριές κυρώσεις, στην ανάγκη να μείνουν και εκτός Ευρώπης για μερικά χρόνια (όπως έκανε η Θάτσερ).

Πρέπει παιχνίδια να γίνουν χωρίς φιλάθλους και των δύο ομάδων, στην ανάγκη χωρίς καθόλου φιλάθλους.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και πάνω από νίκες, κύπελλα και πρωταθλήματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση