ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στανίσεφ: Σκανδαλώδες το ψήφισμα ΕΚ για τον South Stream

Άδικο χαρακτήρισε ο Βούλγαρος Σοσιαλιστής το ψήφισμα για τον αγωγό

ΑΜΠΕ

«Σκανδαλώδες» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενάντια στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Από το Κίρτζαλι (νότια Βουλγαρία), ο κ. Στανίσεφ υπογράμμισε τη σημασία του έργου για τη διασφάλιση της τροφοδότησης με μεθάνιο της Βουλγαρίας.

Υπενθύμισε ότι η βουλγαρική οικονομία υπέστη ζημίες 200 εκατ. ευρώ, μέσα σε δύο εβδομάδες, ως συνέπεια της διένεξης Ρωσίας-Ουκρανίας το 2009. «Αυτό το ψήφισμα είναι άδικο για τη Βουλγαρία. Αν κάποιος θέλει να `τιμωρήσει` τη Ρωσία, γιατί να σταματήσει το έργο South Stream; Γιατί πάντα εμείς πρέπει να πληρώνουμε την αντιπαράθεση των μεγάλων δυνάμεων; Μέχρι πότε; Εμείς έχουμε τα δικά μας συμφέροντα. Η απόφαση αυτή έχει πολιτικό χαρακτήρα και αποτελεί ιδιόμορφη `επίδειξη` του απερχόμενου Ευρωκοινοβουλίου» πρόσθεσε ο κ. Στανίσεφ.

Κατηγόρησε για «ανεύθυνη συμπεριφορά, απόλυτα ασυμβίβαστη με το εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας», όπως είπε, τους πέντε ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης GERB επειδή ψήφισαν υπέρ της επίμαχης απόφασης. Κατά την επίσκεψή του στο Κίρτζαλι, στο πλαίσιο εκστρατείας για τις ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου, ο αρχηγός των Βούλγαρων Σοσιαλιστών κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση για "ληστρική πολιτική που οδήγησε τη χώρα σε πραγματική κοινωνική γενοκτονία" επικαλούμενος το "πάγωμα" εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τις μαζικές χρεοκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τη διακυβέρνηση του GERB.

Επισημαίνοντας ότι μιλά ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Στανίσεφ κάλεσε τους Βούλγαρους εκλογείς να υποστηρίξουν τον υποψήφιο του ΕΣΚ για νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, ώστε "η Ευρώπη να γίνει εκ νέου κοινωνική και δίκαιη".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ισραήλ διέταξε σταδιακή εκκένωση της Ράφα. Για επικίνδυνη κλιμάκωση έκανε λόγο η Χαμάς, ενώ Αιγύπτιοι διαπραγματευτές ...
 |  ΚΟΣΜΟΣ