ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λιλλήκας: Φόροι, αποκοπές και απολύσεις οι «μεταρρυθμίσεις»

Ζητεί τερματισμό της γραφειοκρατίας, απλοποίηση διαδικασιών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

ΚΥΠΕ

Οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες `διατυμπάνιζαν` αυτοί που στήριζαν τυφλά το μνημόνιο , διαπιστώνουμε σήμερα ότι είναι αύξηση φόρων , αποκοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και οι μαζικές απολύσεις και σε αυτές θα προστεθούν τώρα και οι εκποιήσεις περιουσιών και αυτές βεβαίως δεν είναι μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Μιλώντας στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι τα σημερινά δημοσιεύματα του  Τύπου παρουσιάζουν τη γραφειοκρατία να διογκώνεται και να παρεμποδίζει τις επενδύσεις που είναι τόσο αναγκαίες για να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

“Η Κυβέρνηση που στήριξε και στηρίζει τη φιλοσοφία του μνημονίου, πρέπει να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της για μεταρρυθμίσεις”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε τερματισμό της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών, στην εισαγωγή της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ και άλλων μέτρων τα οποία, όπως είπε, θα αποτελέσουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα καταστήσουν το Κράτος μας πολύ πιο αποτελεσματικό και φιλικό για επενδύσεις.

Σχολιάζοντας τις διεργασίες για το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι Τρόικα και Κυβέρνηση επέλεξαν την μέθοδο της σαλαμοποίησης, προσθέτοντας ότι μπροστά στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων για το ενδεχόμενο εκποίησης της πρώτης κατοικίας, φαίνεται η Κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αναβολή έξι μηνών “για να περάσει νόμο μέσα στον Αύγουστο, με τη διαδικασία του εκβιαστικού διλήμματος της επόμενης δόσης του δανείου, για την εκποίηση περιουσιών που δεν είναι πρώτη κατοικία”.

Είπε ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα γιατί η εκποίηση των περιουσιών ούτε τις τράπεζες θα βοηθήσει, ούτε και την οικονομία θα στηρίξει αλλά αντίθετα θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση των τιμών των ακινήτων στην Κύπρο και θα συσσωρεύσει τις περιουσίες οικογενειών στα χέρια ολίγων που διαθέτουν σημαντικά κεφάλαια σήμερα, είτε στα χέρια των ξένων επενδυτικών ταμείων που θα εκμεταλλευτούν την κρίση και δυσπραγία.

“Με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει η Βουλή να συναινέσει σε νόμο ο οποίος αφήνει εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα τις οικογένειες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ταυτόχρονα με κανένα τρόπο να δεχθεί την ακύρωση του δικαιώματος των πολιτών για προσφυγή στη δικαιοσύνη έναντι της τράπεζας το οποίο είναι κατοχυρωμένο στο κυπριακό σύνταγμα”, είπε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμη ότι πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση και η Βουλή να αντιληφθούν ότι το μνημόνιο δεν είναι υπεράνω του συντάγματος, διαφορετικά δεν θα έχουμε καμία διαφορά από τις αποικίες στα μέσα του 20ου αιώνα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση