ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντικρουόμενες απόψεις για το μάθημα ομοσπονδίας στον ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου λέει ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα για μάθημα ομοσπονδίας στα σχολεια

ΚΥΠΕ

Ουδέποτε υπήρξε απόφαση για εισαγωγή μαθήματος για τη διδασκαλία της ομοσπονδίας στα σχολεία, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και χαρακτήρισε ορθότατη την προσέγγιση της Κυβέρνησης για εμπλουτισμό των μαθημάτων της Αγωγής του Πολίτη και της Πολιτικής Οικονομίας κατά τρόπο που να καλύπτουν διάφορα πολιτειακά συστήματα.

«Έγινε τις τελευταίες μέρες μια δημόσια συζήτηση για το μάθημα της ομοσπονδίας. Πήραν θέσεις τα κόμματα, στο ΔΗΣΥ υπήρχαν και αντικρουόμενες απόψεις. Συζητούμε εδώ και μια βδομάδα με δηλώσεις και αντιδηλώσεις και τοποθετήσεις πολιτικές χωρίς να υπάρχει θέμα καθώς ουδέποτε υπήρξε απόφαση για εισαγωγή μαθήματος για διδασκαλία της ομοσπονδίας» είπε στο πλαίσιο δήλωσης του για το θέμα στα γραφεία του ΔΗΣΥ. Ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι στα σχολεία μας υπάρχουν εδώ και χρόνια δύο μαθήματα, το ένα της Αγωγής του Πολίτη και το άλλο της Πολιτικής Οικονομίας.

«Θεωρούμε ορθότατη την προσέγγιση της Κυβέρνησης ότι σε αυτά τα δύο μαθήματα πρέπει να εμπλουτιστεί η ύλη για τα διάφορα πολιτειακά συστήματα. Να γνωρίζουν οι νέοι μας τη διαφορά του ενιαίου κράτους από ένα ομόσπονδο κράτος ή ένα κράτος συνομοσπονδίας. Να γνωρίζουν οι νέοι μας τη διαφορά κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και προεδρικού συστήματος και όχι μόνο σε σχέση με το πώς λειτουργούν οι δημοκρατικοί κανόνες και το κράτος γενικότερα αλλά και σε σχέση με το πώς τα διάφορα θεσμικά όργανα που έχουν αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά την οικονομία, διαφέρουν ανάλογα με το ισχύον πολιτειακό σύστημα» δήλωσε.

«Αυτά τα απλά που όλοι συμφωνούμε τα κάνουμε με ερμηνείες, με ανάδειξη θεμάτων που δεν υπάρχουν. Και χωριζόμαστε είτε εντός είτε εκτός κομμάτων, χωρίς λόγο και αιτία» συμπλήρωσε. «Με αυτή τη δήλωση μου θεωρώ το θέμα λήξαν και είναι καλό για όλους μας συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου και του κόμματος μου να εξετάζουμε πρώτα αν υπάρχει θέμα και μετά να κάνουμε σχολιασμό» ανέφερε καταλήγοντας.

Ο Τορναρίτης χαιρετίζει την απόφαση Καδή
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebbok o βουλευτής και Επίτροπος Παιδείας του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης χαιρέτησε την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Καδή να ασπαστεί τη θέση του   για  επικαιροποίηση και να εμπλλουτισμό του περιεχομένου των σχολικών εγχειριδίων που αναφέρονται στα πολιτειακά συστήματα συμπεριλαμβανομένης και της ομοσπονδίας. Ο κ. Τορναρίτης θεωρεί την κίνηση ως ένα πρώτο θετικό βήμα  και ως εκ τούτου την χαιρετίζει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση