ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα προαπαιτούμενα επί τάπητος στη συνάντηση του Μαξίμου

Προκειμένου να οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης

Kathimerini.gr

Όλα τα ανοικτά μέτωπα τέθηκαν επί τάπητος στην τρίωρη σύσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου την Παρασκευή, με τους Ευ. Βενιζέλο, Γκ. Χαρδούβελη, Χρ. Σταϊκούρα και του Δημ. Σταμάτη και Στ. Παπασταύρου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διευθέτηση όλων των προαπαιτούμενων, προκειμένου το νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, να οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, από το ζήτημα των ενστόλων, που αφορά τόσο στη δικαστική απόφαση για τις αποδοχές τους όσο και στην τύχη των ασφαλιστικών τους ταμείων, μέχρι το αγγελιόσημο και το πολιτικό χρήμα.

Όσον αφορά τα αναδρομικά και τις αποδοχές των ενστόλων, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις την προσεχή εβδομάδα, ενώ κατά τη σημερινή συνάντηση, επισημοποιήθηκε ότι στη διαδικασία ενοποίησης προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης δεν θα περιληφθούν τα μετοχικά αλλά και τα ταμεία πρόνοιας (εφάπαξ) των ενστόλων.

Όπως προκύπτει από κυβερνητικές πηγές, η παραπάνω μετατροπή δεν «απομακρύνεται» από τα συμφωνηθέντα με τους εκπροσώπους των δανειστών, στα οποία γίνεται λόγος για ενοποίηση επικουρικών.

Όσον αφορά τα ανοικτά μέτωπα, το νομοσχέδιο του πολιτικού χρήματος, που αποτελεί και προαπαιτούμενο για τη δόση παραπέμπεται οριστικά για την Ολομέλεια του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί μεν τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί αμέσως μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας, ωστόσο δεν έχει επέλθει συμφωνία με την τρόικα για το θέμα.

Άλλη «πηγή» προβληματισμού αποτελεί το αγγελιόσημο, για την κατάργηση του οποίο επιμένει η τρόικα, ωστόσο αντίθετη είναι η θέση της κυβέρνησης, που υποστηρίζει ότι η κατάργησή του χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, θα οδηγούσε τα ταμεία Τύπου σε κατάρρευση.

Τέλος, αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, που ήταν η δεύτερη διαδοχική σε ισάριθμες ημέρες, αποτέλεσαν και οι επικείμενες προαγωγές στη Δικαιοσύνη αλλά και το ζήτημα του έλληνα εκπροσώπου στην Κομισιόν. Όσον αφορά το τελευταίο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται σημαντική δυστοκία, ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ