ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκτός τελικού στους Κρίκους ο Ηρόδοτος Γιωργαλλάς

Ο Κύπριος πρωταθλητής εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμα του στους Κρίκους

ΚΥΠΕ

Ο στόχος της κατάκτησης ενός μεταλλίου για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση Κοινοπολιτειακών αγώνων θα μείνει απραγματοποίητος, για τον Ηρόδοτο Γιωργαλλά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Κύπριος πρωταθλητής εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμα του στους Κρίκους, το οποίο είχε το δεύτερο βαθμό δυσκολίας από όλους τους συμμετέχοντες, αλλά έκανε ένα βήμα στην έξοδο του, κάτι που στάθηκε η αιτία για τους κριτές να τον βαθμολογήσουν μόλις με 13.733 κατατάσσοντας την στην 15η θέση. Έτσι έχασε την ευκαιρία να μπει στην οκτάδα του τελικού, ωστόσο διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι η βαθμολογία που δόθηκε δεν ήταν αντιπροσωπευτική.

«Η Γυμναστική είναι άθλημα με κριτές. Είμαι πολύ απογοητευμένος, αφού το πρόγραμμα μου, το οποίο εκτέλεσα καλά, ήταν για πολύ ψηλά. Υπάρχει συγκεκριμένη ποινή για την έξοδο, δεν ξέρω τι άλλο είδαν. Περίμενα 14.700 και πήρα 1000 βαθμούς λιγότερους» δήλωσε λίγο μετά το τέλος της πρώτης μέρας της Ενόργανης ο Ηρόδοτος Γιωργαλλάς.

Πάντως ο 37χρονος Γυμναστής, δεν λέει να το βάλει κάτω αφού δήλωσε ότι η προσπάθεια του θα συνεχιστεί με στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. 

Η Ομάδα των Ανδρών αγωνίστηκε στα πρώτα τρία όργανα του Ομαδικού στον Πλάγιο Ίππο, τους Κρίκους και στο Έδαφος με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Πλάγιος Ίππος : Αριστοτέλους Παναγιώτης 11.566, Λουκαΐδης Στέφανος 11.000, Παπαευριπίδου Ξένιος 12.366. Σύνολο 34.932
Κρίκοι : Παπαευριπίδου Ξένιος 12.266, Λουκαΐδης Στέφανος, 12.700, Αριστοτέλους Παναγιώτης 13.300, Γιωργαλλάς Ηρόδοτος 13.733 Σύνολο : 39.733 Έδαφος : Λουκαΐδης Στέφανος 12.933, Παπαευριπίδου Ξένιος 12.533, Αριστοτέλους Παναγιώτης 13.200. Σύνολο 38.666.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής που χώρισαν το ομαδικό σε δύο αγωνιστικές μέρες, επηρέασε τους αθλητές. Η τελική κατάταξη θα φανεί μετά την ολοκλήρωση των άλλων τριών οργάνων, ωστόσο ο στόχος της εξάδας είναι πλέον αρκετά απομακρυσμένος αφού στον Πλάγιο Ίππο που ήταν το πρώτο όργανο, οι βαθμολογίες των τριών Κυπρίων γυμναστών δεν ήταν ανάλογες των δυνατοτήτων τους. 
Η Στελλούτσα Σαββίδου αγωνίστηκε σε δύο όργανα, και βαθμολογήθηκε στο Άλμα με 12.800 και στο Ασύμμετρο Δίζυγο με 10.458.  

Οσον αφορά τον στίβο, η Ραμόνα Παπαϊωάννου αποκλείστηκε από τον τελικό των 100μ. αφού ήταν έκτη στην δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 10.61. Η Παπαϊωάννου κατέλαβε την 17η θέση στο αγώνισμα. 

Στον πίνακα των μεταλλίων η Κύπρος βρίσκεται στην 13η θέση με δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Χρυσό μετάλλιο έχουν κατακτήσει μόλις 15 χώρες, και ένα τουλάχιστον μετάλλιο 25 χώρες. Η μάχη Αυστραλίας και Αγγλίας για την πρωτιά συνεχίζεται, ενώ η διοργανώτρια Σκωτία σταθεροποιήθηκε στην τρίτη θέση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση