ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεύγει το προσωπικό της ΕΕ από την Τρίπολη

Στην Τυνησία θα μετακινηθεί το διεθνές προσωπικό της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας

ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε την Πέμπτη να μετακινήσει προσωρινά στην Τυνησία το διεθνές προσωπικό της αντιπροσωπείας της στην Τρίπολη εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ανακοίνωσε ο Μάικλ Μαν, ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

"Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην Τρίπολη, η ΕΕ αποφάσισε να απομακρύνει το διεθνές της προσωπικό και την αντιπροσωπεία της και να τους εγκαταστήσει προσωρινά στην Τυνησία", σημείωσε ο Μαν.

"Οι συνάδελφοί μας έφτασαν το πρωί στην Τυνησία", διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι Λίβυοι που εργάζονται στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τρίπολη παρέμειναν στην πόλη. Η απόφαση αυτή αφορά μια "προσωρινή" απομάκρυνση, διευκρίνισε ο Μαν και η επιστροφή τους στην Τρίπολη προβλέπεται να γίνει μόλις το επιτρέψει η κατάσταση. "Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη γραμμή που υιοθέτησε η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, ο ΟΗΕ και άλλες χώρες που διαθέτουν διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τρίπολη, όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία", υπογράμμισε ο Μαν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση