ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νταβούτογλου: «Η μεγάλη ανοικοδόμηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί»

Η επιλογή του αποτελεί ιστορική ευθύνη για τον ίδιο

Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για το αξίωμα του ηγέτη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) από τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου απευθύνθηκε στα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του.

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να κρύψει την αγωνία και την αμηχανία του, ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν και τα μέλη του κόμματος του για την επιλογή του για το αξίωμα του ηγέτη του ΑΚΡ. Ο ίδιος διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι θα συνεχίσει την πολιτική γραμμή, την οποία χάραξε ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι τα τελευταία 12 χρόνια της χώρας του είναι μια περίοδος παλινόρθωσης της Τουρκίας. Το 2002, η Τουρκία αντιμετωπιζόταν ως ένας «ασθενής» από την διεθνή κοινότητα. Σήμερα, αυτή η εικόνα έχει αλλάξει. Αυτή είναι η άποψη του κ. Νταβούτογλου.


Μετά την σημερινή εξέλιξη, ο κ. Νταβούτογλου θα αναμένει το έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ για την οριστικοποίηση της ηγεσίας του. Το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου. Αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΑΚΡ, θα λάβει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον νέο Πρόεδρο Ερντογάν.

Παραδίδοντας τα καθήκοντα του προέδρου του κόμματος του στον κ. Νταβούτογλου, ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τον ίδιο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε δυο θέματα. Πρώτον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να συνεχίσει με αποφασιστικότητα την καταπολέμηση του κινήματος Γκιουλέν. Δεύτερον, ο νέος Πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεχίσει τις συνομιλίες με το κουρδικό κίνημα. 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση