ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τη Δευτέρα στη Βουλή τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις

Οι προτάσεις θα συζητηθούν με την Τρόικα

ΚΥΠΕ

 Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε απόψε τα νομοσχέδια που άπτονται των ενυπόθηκαν ακινήτων και της προστασίας των δανειοληπτών με εξασφάλιση πρώτη κατοικία.  Την ίδια ώρα ενέκρινε και νομοσχέδιο με τίτλο "Ο περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (τροποποιητικός) Νόμος του 2014".Ο περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (τροποποιητικός) Νόμος του 2014".

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι "την ίδια στιγμή το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε εκτενώς τα θέματα που ηγέρθησαν και προέκυψαν από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αρχηγούς ή/και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων".

"Ταυτόχρονα συνεχίζεται η διαβούλευση με την Τρόικα, με στόχο την ολοκλήρωση των σχετικών νομοσχεδίων και την υποβολή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων την προσεχή Δευτέρα", καταλήγει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε υπό την σκιά επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους πολιτικούς αρχηγούς, στην οποία σημειώνει πως μετά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί οι μικροί, μεσαίοι και ευάλωτες ομάδες δανειοληπτών προστατεύονται επαρκέστατα, ενώ τονίζει πως πρέπει να συνοπολογιστούν οι συνέπειες από τυχόν απόρριψη του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Μετά το πέρας της συνεδρίας, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παίζει το χαρτί των κομμάτων ο ΠτΔ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση