ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν πλήρωσαν το ρεύμα και τους το έκοψαν στον Μπαϊράκ

«Σκοτάδι» στην φωνή της τουρκοκυπριακής κοινότητας εξαιτίας μεγάλων χρεών

Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τρίτης, το «ίδρυμα» Μπαϊράκ αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα από σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τ/κ μέσα, η τουρκοκυπριακή «αρχή ηλεκτροδότησης» «KIBTEK» υποχρέωθηκε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο «Μπαϊράκ» εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών.


Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 1,5 εκατομμυρίων Τουρκικών Λιρών.
Πριν από λίγες ημέρες, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η διοίκηση του Μπαϊράκ ζητά την οικονομική συνεισφορά των εργαζομένων για την εξόφληση των λογαριασμών.
Η διοίκηση του Μπαϊράκ παραδέχεται να ανωμαλία της όλης κατάστασης, ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά την παραπάνω φήμη. Την ίδια στιγμή, η «KIBTEK» ξεκαθαρίζει ότι είχε προειδοποιήσει το Μπαϊράκ από χθες για την διακοπή του ρεύματος.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος θα προκαλέσει προβλήματα στην μετάδοση των προγραμμάτων, υπηρεσιών και του σήματος του Μπαϊράκ ή όχι. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, το πρόγραμμα του Μπαϊράκ συνέχιζε την κανονική ροή του.
Στο υπόβαθρο το περίφημο πακέτο οικονομικής στήριξης
Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι στο υπόβαθρο της νέας εξέλιξης βρίσκονται τα περίφημα μέτρα οικονομικής λιτότητας και το οικονομικό πακέτο, τα οποία επιβάλλονται από την Άγκυρα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Με βάση τις κατευθύντηριες γραμμές της Άγκυρας, η «KIBTEK» επιχειρεί να βάλει τάξη στο ισοζύγιο της. Για αυτό τον λόγο, «πιέζει» τα «ιδρύματα» και τις «επιχειρήσεις».

 

Media: Τελευταία Ενημέρωση