ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Κάποιες προσωπικές ρεβάνς

Η επιτυχία είναι μεν ομαδική, όμως ορισμένοι κέρδισαν (και) προσωπικές μάχες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy
Του Μικαέλο Παπαδάκη

Έχει λεχθεί πολλές φορές πως όπως η ζωή, έτσι και το  ποδόσφαιρο, σου δίνουν πάντα μία δεύτερη -και τρίτη ενίοτε- ευκαιρία. Για πολλούς στον ΑΠΟΕΛ τα ματς με την Όλμποργκ, ειδικά στο ΓΣΠ, αποτέλεσαν ευκαιρία για μία προσωπική ρεβάνς. Μπορεί η επιτυχία να είναι ομαδική, όμως ορισμένοι κέρδισαν (και) προσωπικές μάχες.

- Ο Πρόδρομος Πετρίδης, πρώτα απ’ όλα. Από τους λίγους παράγοντες που (τα παλιά τα χρόνια) έχασαν λεφτά στο ποδόσφαιρο, πολλά λεφτά, αλλά η μοίρα του επιφύλασσε να φύγει σχεδόν κυνηγημένος. Κόντευε να ξεχαστεί πως επί προεδρίας του ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να δουλεύει με στόχο τους Ομίλους και έκανε το καλοκαίρι – ορόσημο του 2002 με τα δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από τα λάθη του έμαθαν οι επόμενοι, αλλά και ο ίδιος.

- Ο Γιώργος Δώνης. Όχι γι αυτά που άκουσε στην Κύπρο. Ήταν το λιγότερο. Ο κορυφαίος, πλέον  -βάσει αποτελεσμάτων- Έλληνας προπονητής της δεκαετίας, έχει αμφισβητηθεί τόσο στην ΑΕΚ  όσο και στον ΠΑΟΚ. Ήρθε στην Κύπρο με λίγα (για το κασέ του) λεφτά, προσβλέποντας μόνο και μόνο στο Champions League. Δικαιώθηκε.

- Για τον Στάθη Αλωνεύτη. Από τα πιο μεγάλα ταλέντα στο ποδόσφαιρό μας την τελευταία 20ετία, 30άρησε για να βρεθεί (και να σκοράρει μάλιστα) στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή του πλανήτη.  Ήταν κάτι που δικαιούταν. Το ίδιο και ο Εφραίμ, αλλά είναι μικρός και θα έχει και στο μέλλον ευκαιρίες.

- Για τον Μάριο Αντωνιάδη. Και τι δεν άκουσε, ειδικά μετά τον αγώνα στη Δανία. Μέχρι και ότι είναι ο «αδύναμος κρίκος». Έκανε το παιχνίδι της ζωής του στο ΓΣΠ, σχεδόν αλάνθαστος, αποδεικνύοντας πως το βασικό συστατικό που του έλειπε ήταν η πείρα.

- Για τον Αμορίν. Πέρσι τέτοια εποχή έμοιαζε γελοίος και τραγικός ταυτόχρονα. Η πρόοδος θεαματική, οι Όμιλοι το επιστέγασμα της καριέρας του.

- Για τον Πάουλο  Σέρτζιο. Ναι, τον Σέρτζιο. Ομάδα δεν κατάφερε να φτιάξει –αντιθέτως την ξήλωσε-  είτε λόγω περιορισμένων ικανοτήτων, είτε γιατί δεν του έκατσε. Αλλά έφερε καλούς παίκτες, με λίγα λεφτά. Οι αλήθειες να λέγονται.

MVP
Προσωπικά δεν αμφιβάλλω στο ελάχιστο πως πρόκειται για τον Ούρκο Πάρντο. Η απόκρουση στο 1-0 είναι απ’ αυτές περιγράφονται ως «απόκρουση του αιώνα». Μην ξεχνάμε πως ο Πάρντο στο 90’ του ματς με την ΑΕΛ  έδωσε το πρωτάθλημα. Και πιο πριν, στο τετ-α-τετ με τον Εφραίμ, κράτησε τις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ ζωντανές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση