ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλ. Τσίπρας: Ο πανικός οδηγεί τον Σαμαρά σε ανεύθυνη κινδυνολογία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε μια σειρά από παροχές σχεδόν προς όλους

Kathimerini.gr

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας, με δηλώσεις του, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία.

Μιλώντας σε συνεργάτες του σε πρωινή σύσκεψη ο κ. Τσίπρας είπε για τον πρωθυπουργό: «Ο πανικός τον οδηγεί σε ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τρίτης η συνομιλία του Αντώνη Σαμαρά με βουλευτές της ΝΔ, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει τέλος στην έντονη εκλογολογία. «Δεν θα πάμε σε εκλογές» επεσήμανε επαναβεβαιώνοντας τη βούλησή του να εξαντλήσει τα συνταγματικά όρια της δικομματικής κυβέρνησης.

Κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε (δεσμεύθηκε, κατά τη δική του ορολογία) μια σειρά από παροχές σχεδόν προς όλους. Αν και αποτυπώθηκε σαφής προσπάθεια να μην καλλιεργηθούν υπερβολικές προσδοκίες και όσα ειπωθούν να ακουστούν πειστικά, εγείρονται ερωτήματα για τον ρεαλισμό των εξαγγελιών, αλλά και για το πόσο εφικτή είναι η εξεύρεση των αναγκαίων για την υλοποίησή τους πόρων, μέσω των οδών που ο κ. Τσίπρας υπέδειξε, συζήτηση που ήδη εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στο ευρύ ακροατήριο όλων όσοι έχουν πληγεί από τις οικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών. Μίλησε για την κάλυψη των άμεσων αναγκών εκείνων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, καλλιέργησε προσδοκίες για μείωση της ανεργίας, ενώ, μέσω φοροελαφρύνσεων και ρυθμίσεων οφειλών, διεύρυνε σημαντικότατα τον αριθμό εκείνων που μπορούν να ευελπιστούν ότι «έχουν λαμβάνειν», άμεσα ή έμμεσα, από μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ