ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το στοίχημα της δικαιοσύνης

Το γεγονός ότι ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγός του και άλλα δύο άτομα, υπάλληλοι νυν και πρώην, του Δήμου Πάφου, συνελήφθησαν για την υπόθεση των πολεοδομικών υπερβάσεων και παρατυπιών κατά τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία Aristo Developers στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο, είναι μια ένδειξη ότι η Νομική Υπηρεσία αντιλήφθηκε ότι ο κόμπος της αγανάκτησης έφτασε στον λαιμό του κόσμου κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για εκείνους που εκπροσωπούν τους –καταρρακωμένους πλέον– θεσμούς.

Ωστόσο, θα ήταν άδικο να μη σημειώσουμε ότι η Εισαγγελία φαίνεται να «έδεσε» την υπόθεση «Σκαλί» και προχώρησε, μαζεύοντας μάλιστα και άλλους 179 φακέλους από το δημαρχείο, που έχουν σχέσεις με τις αναπτύξεις γης της Aristo. Καλό, δε, θα ήταν να μαζέψει κι όλους τους άλλους φακέλους, διότι υποψιάζομαι ότι στην Πάφο υπάρχουν κι άλλοι «υπερτασικοί»(!) ντιβέλοπερς.
Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα, η υπόθεση «Σκαλί» είναι αδιαμφισβήτητα παρωνυχίδα μπροστά στις υποθέσεις που οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική κατάρρευση και τις οποίες εξετάζει το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, και όπως αποκάλυψε η «Κ» την περασμένη Κυριακή, ο Θεόδωρος Αριστοδήμου θα πρέπει λογικά να είναι «πρώτο τραπέζι πίστα» στο πινάκιο των ανακριτικών αρχών.
Επειδή όντας πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου είχε δάνεια 249 εκατ. χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις. Μάλιστα, ο Όμιλος Aristo Developers είχε τεθεί, εν έτει 2012 και αρχάς του 2013, εκτός των «ειδικών καταλόγων» της Τράπεζας, οι οποίοι δίνονταν στο Δ.Σ. για ενημέρωση.

Αν κάτι τέτοιο γινόταν σε οποιανδήποτε άλλη χώρα, η διεύθυνση της Τράπεζας και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ, θα είχαν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης, στα πλησιέστερα αστυνομικά κελιά. Στην Κύπρο όμως, όπως μας είπε ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, προασπιζόμενος τη συγγένεια πρώτου βαθμού της δικηγόρου Μαριάννας Γιωρκάτζη (του Γραφείου Α. Γιωρκάτζη που εκπροσωπεί τον Α. Βγενόπουλο), με τη διοικήτρια της ΚΤΚ Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, είμαστε όλοι μια παρέα κι αυτά είναι συχνά φαινόμενα.
Στην περίπτωση Αριστοδήμου, κρίνουμε ότι παίζεται το μεγάλο στοίχημα της Νομικής Υπηρεσίας και της δικαιοσύνης σήμερα στην Κύπρο, καθότι με το σύστημα της πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής που κυριαρχεί στον τόπο, υπάρχει και το ενδεχόμενο του «ιδανικού εξιλαστήριου θύματος.

Δηλαδή με τη λογική ότι ο Θεόδωρος Αριστοδήμου γίνεται «τσακωτός» από δύο πλευρές, (βλ. Τράπεζα Κύπρου και υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο) και είτε έτσι είτε αλλιώς θα του επιβληθεί ποινή, γιατί να μην τον μετατρέψουν σε μέγα εξιλαστήριο θύμα;

Θαυμάσια δε ευκαιρία, να τον «καρατομήσουν» πάνω στο Σκαλί της Πάφου, δημιουργώντας εξαιρετικά νομικά αναχώματα για τους υπόλοιπους «μεγάλους», που θα καθυστερήσουν επί μακρόν την απόδοση δικαιοσύνης. Διότι, δεν θα πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν και το ενδεχόμενο, οι υπό έρευνα «μεγάλοι», να έχουν ράμματα για τις γούνες πολιτικών ταγών, νομικών και ελεγκτών.
Γι’ αυτό λοιπόν θεωρούμε ότι από εδώ κι εμπρός οι κινήσεις που θα γίνονται από τη Νομική Υπηρεσία και την Εισαγγελία θα είναι ενδεικτικές της θέλησής τους για αυθεντική απόδοση δικαιοσύνης και όχι σαν αυτής που έκανε γαργάρα το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ή της άλλης που μαγάρισε τη μνήμη των 121 θυμάτων της «Ήλιος»…


 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ