ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ακιντζί στην κούρσα των «εκλογών»

Αρχισε την «προεκλογική» του εκστρατεία ο ανεξάρτητος υποψήφιος

ΚΥΠΕ

Την προεκλογική του εκστρατεία άρχισε ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα.  Επισκέφθηκε σήμερα την ομοσπονδία Συντεχνιών Τουρκ-Σεν.

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αν εκλεγεί θα επικεντρωθεί στην επίλυση του Κυπριακού και εξέφρασε υποστήριξη στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια συνολική λύση το συντομότερο.

Στο πλαίσιο των ΜΟΕ, είπε ο κ. Ακιντζί, το Βαρώσι θα πρέπει να ανοίξει και σε αντάλλαγμα θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για να ξεπεραστούν οι αεροπορικές και θαλάσσιες δυσκολίες.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή θέληση από τους Ε/κ για να φθάσουν οι δύο πλευρές σε λύση, τονίζοντας ότι η ε/κ πλευρά, έγινε μέλος της ΕΕ και εκπροσωπεί όλο το νησί λόγω των λαθών της τουρκικής πλευράς.

Ανέφερε επίσης ότι το φυσικό αέριο και η οικονομική κρίση στη “νότια Κύπρο”, όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές, μπορούν να καταστούν καταλύτης για λύση προσθέτοντας ότι μεγάλες χώρες έχουν ήδη έτοιμο το σχέδιο Β. “Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και εντελώς λογικοί για τη δημιουργία ενός, όσο το δυνατό, ομόσπονδου συστήματος”, πρόσθεσε.

Για τις σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι δεν θα πρέπει να είναι όπως “οι ανώτεροι και οι κατώτεροι” και η Τουρκία θα πρέπει να αποδεχτεί και να συμπεριφερθεί σε ισότιμα “στα θεσμικά όργανα των Τουρκοκυπρίων”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση