ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρωβουλή: Προβλήματα αντιμετωπίζουν τρεις υποψήφιοι επίτροποι

Στον «αέρα» η νέα Κομισιόν

ΚΥΠΕ

Οι ακροάσεις των υποψήφιων επιτρόπων στην Ευρωβουλή συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν στις 8 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι στιγμής σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι επίτροποι της Ισπανίας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, του Ηνωμένου Βασιλείου Τζόναθαν Χιλ και της Ουγγαρίας Τιμπόρ Νάβρατσις.
 
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον Ισπανό υποψήφιο Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στην ακρόαση που πέρασε χθες το βράδυ διαπιστώθηκε πλήρης επάρκεια σχετική με το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που πρόκειται να αναλάβει. Αυτό που του προσάπτουν και μπορεί να του στοιχίσει ακριβά, είναι το γεγονός ότι κατείχε μετοχές εταιριών του κλάδου της ενέργειας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων. Του προσάπτουν επίσης σεξιστικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των ευρωεκλογών, για τις οποίες εξέφρασε προχθές τη λύπη του και υποσχέθηκε ότι αν αναλάβει τα καθήκοντά του, διευθύντρια του γραφείου του θα είναι γυναίκα. Τον κ. Κανιέτε αμφισβητεί έντονα η αριστερή πτέρυγα της Ευρωβουλής, ενώ έχουν συγκεντρωθεί 78 υπογραφές ευρωβουλευτών με τις οποίες ζητείται η αποπομπή του.
 
Ο Βρετανός υποψήφιος Τζόναθαν Χιλ δεν τα πήγε καθόλου καλά στη χθεσινή ακρόαση, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν γνώριζε βασικές παραμέτρους του χαρτοφυλακίου των χρηματοπιστωτικών θεμάτων που του έχει ανατεθεί. Αυτό ήρθε να προστεθεί στις επιφυλάξεις που υπήρχαν από το γεγονός ότι ως Βρετανός θα μπορούσε να επηρεαστεί στην άσκηση των καθηκόντων του από τα μεγάλα συμφέροντα του City του Λονδίνου, το οποίο αντιτίθεται στις προωθούμενες ρυθμίσεις του τραπεζικού τομέα στην ΕΕ. Ο κ. Χιλ κλήθηκε σε νέα ακρόαση τη Δευτέρα, όπου θα κριθούν τα πάντα για τον ίδιο.
 
Τέλος, σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Ούγγρος υποψήφιος Τιμπόρ Νάβρατσις, στον οποίο προσάπτουν ότι ως Υπουργός Δικαιοσύνης στη χώρα του, προώθησε νομοθεσία, η οποία ήταν περιοριστική για τις θεμελιώδεις ελευθερίες.
 
Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ευρωβουλής για τα αποτελέσματα των ακροάσεων θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων, στις 9 Οκτωβρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση