ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λακκοτρύπης: Ουδέν πρόβλημα στην ΑΟΖ

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση αυτής της πρώτης γεώτρησης

ΚΥΠΕ

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου από τις τουρκικές προκλήσεις και η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της πρώτης γεώτρησης, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι λαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναφορές για την κατάσταση και τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων που βρίσκονται παράνομα εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, αναμένεται ότι το Δεκέμβριο του 2014 το γεωτρύπανο να προχωρήσει στην επόμενη γεώτρηση σε ένα από τα δυνητικά κοιτάσματα στα τεμάχια 2, 3 και 9.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, ο Υπουργός ανέφερε πως ενημέρωσε το κόμμα για το νομοσχέδιο που προτίθεται το Υπουργείο να καταθέσει στη Βουλή, μετά τη δημόσια διαβούλευση, αναφορικά με τη δημιουργία ενός πολυθεματικού καζίνο.

Παράλληλα, στη συζήτησή τους βρέθηκαν και οι πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες δεν προκάλεσαν οποιοδήποτε πρόβλημα στη διαδικασία των γεωτρήσεων. «Είμαστε αποφασισμένοι, τόσο εμείς όσο και η εταιρεία, να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση αυτής της πρώτης γεώτρησης, που γίνεται στο δυνητικό κοίτασμα Ονασαγόρας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε καμιά παρεμπόδιση από την Τουρκία, τονίζοντας πως καθημερινά λαμβάνουμε αναφορές από την εταιρεία και τις υπηρεσίες του κράτους για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων που βρίσκονται παράνομα εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση